Eqeep presenteert WorkWave Route Manager • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eqeep presenteert WorkWave Route Manager

Klanten hebben steeds hogere verwachtingen van service en eisen van leveranciers snelle levering en bezorging op vooraf aangegeven tijden van de producten die ze bestellen. Het Nederlandse IT-bedrijf Eqeep , gespecialiseerd in oplossingen voor field service management (FSM) en ERP, speelt op deze behoeften in met het pakket Route Manager van WorkWave . Met de combinatie van de kennis en expertise van Eqeep op het gebied van field service management en WorkWave Route Manager kunnen leveranciers hun klanten beter van dienst zijn door ook de laatste stap, de ‘last mile’ – het bezorgen van producten aan consumenten of bedrijven – te automatiseren en te optimaliseren.

Route Manager is bij bedrijven wereldwijd in gebruik voor het stroomlijnen van de logistieke en operationele processen. Met deze software kunnen mkb-bedrijven snel aan de slag gaan met het automatiseren van inefficiënte bezorgprocessen en het optimaliseren van routes.

Leveranciers kunnen hierdoor hun operationele kosten verlagen, de productiviteit van bezorgers verhogen en de service aan hun klanten op een hoger peil brengen. De statistieken van deze bedrijven laten zien dat de bezorgingen 30 procent efficienter verlopen en er tot 20 procent meer bezorgingen gerealiseerd kunnen worden.

Hoewel de termen routeplanning en routeoptimalisatie soms door elkaar worden gebruikt, zijn ze niet hetzelfde. Andere software voor routeplanning gaat over het algemeen uit van het vertrekpunt en brengt de kortste weg langs de verschillende bezorgpunten in kaart. Routeoptimalisatie van WorkWave daarentegen houdt rekening met een groot aantal andere factoren, waaronder laadvermogens, ploegenpatronen, vooraf bepaalde dekkingsregio’s en gewenste bezorgtijden. Route Manager kan pakketten en bezorgers met behulp van GPS tracking volgen en de klant informeren over geschatte aankomsttijden. Dat verbetert niet alleen de service aan de klant maar kan ook de bezorgkosten verminderen doordat de bezorger niet voor een dichte deur komt te staan. Bovendien kan met de software het grootst aantal orders ingepland worden binnen vooraf ingestelde beperkingen.

Harm van Echteld, CEO van Eqeep: “In de toekomst zal Eqeep zijn product portfolio uitbreiden met andere software van WorkWave. We hebben gekozen voor een partnership met WorkWave omdat dit een logische uitbreiding van ons aanbod is. WorkWave is onderdeel van de Zweedse softwareleverancier IFS en wij zijn een partner van IFS. We zien dat ons huidige aanbod een ERP- of FSM-pakket van IFS vooral geschikt is voor grote ondernemingen. Route Manager leent zich goed voor kleinere en middelgrote bedrijven: de kosten zijn laag en de implementatie vraagt weinig tijd. Ook de integratie met andere bedrijfssoftware en -systemen is eenvoudig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer