TLNplanner laat wachttijden aan Europese grenzen zien • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLNplanner laat wachttijden aan Europese grenzen zien

Files van 60 km, wachttijden tot meer dan 20 uur. De situatie aan de Europese grenzen van de afgelopen weken staat iedereen nog helder voor ogen. Het gaat nu iets beter, maar voor het Paasweekeinde worden weer lange rijen verwacht. In TLNplanner zijn vanaf nu alle wachttijden aan de Europese grenzen te zien.

Een extra data laag van dataleverancier Sixfold, stelt gebruikers van TLNplanner nu in staat om direct te zien wat er aan de Europese grensovergangen gebeurt.

Groene, oranje en rode stippen laten de transportplanners in één oogopslag zien of het verkeer vlot verloopt, tot stilstand komt of dat er lange wachttijden aan de grens te verwachten zijn. De lengte van de file en de geschatte wachttijd bij de grensovergangen worden voor beide richtingen weergegeven en worden meegenomen in de routeberekening. Hierdoor heeft de logistieke afdeling toegang tot actuele informatie over extra reistijden en mogelijke alternatieve routes en kan daardoor sneller inspelen op de dagelijkse uitdagingen.

“De wachttijden bij de grenzen lopen dermate op dat dit enorme druk geeft op de planningsafdelingen. Als de standaard routeplanner voor de logistiek zijn wij meteen op zoek gegaan naar data die ondersteuning biedt bij het plannen van een grens overschrijdende rit. Daarom hebben we een nieuwe data laag van het bedrijf Sixfold toegevoegd met de wachttijden aan de Europese grenzen, zodat transportplanners meer transparantie krijgen en daardoor sneller kunnen reageren op dagelijkse veranderingen”, aldus Maarten Bloemendal, Product Manager TLNplanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer