Ga naar hoofdinhoud

Samskip digitaliseert containertransport met Uturn

Short-sea rederij Samskip en Transport Management Platform Uturn hebben een samenwerkingsovereenkomst voor 5 jaar getekend. Het inzetten van het platform heeft als doel de samenwerking met hun wegvervoerders te optimaliseren. Door interne processen en informatie-uitwisseling van opdrachten te digitaliseren en automatiseren, kan Samskip efficiënter met bestaande relaties werken en nieuwe relaties aan gaan.

Een grote behoefte voor Samskip was om manuele en tijdrovende handelingen te reduceren in de samenwerking met haar vervoerders. Met Uturn wordt de volgende stap gemaakt in het digitaliseren van deze samenwerking wat resulteert in een efficiëntere wijze van informatie-uitwisseling, meer inzichten en kostenreductie voor beide partijen. “Met Uturn optimaliseren we onze interne processen en de communicatie met leveranciers, en kunnen we ons concentreren op het belangrijkste: het leveren van de best mogelijke service aan onze klant”, Kari-Pekka Laaksonen, Group CEO van Samskip.

Kari-Pekka Laaksonen (links), Group CEO Samskip en Daan Meboer (rechts), CEO van Uturn

Op deze manier zal Samskip de samenwerking met haar bestaande vervoerders de komende 5 jaar gaan optimaliseren. Daarnaast wordt Uturn ingezet om nieuwe relaties aan te gaan en meer inzicht in de markt te verkrijgen. Hiervoor krijgt Samskip toegang tot de transportcapaciteit van ruim 1500 gekwalificeerde vervoerders op het platform in binnen en buitenland. Op deze manier vindt Samskip de perfecte balans tussen vaste en flexibele capaciteit.

Met dagelijkse transporten in Nederland, België, Noord-Frankrijk en Duitsland is Uturn al breed inzetbaar in West-Europa. Maar beide partijen hebben ambitieuze groeiplannen: “Wij volgen met onze internationale uitrol de vraag van onze partners, door samen met hen Uturn in nieuwe regio’s uit te rollen creëren we een win-win”, Daan Meboer, CEO Uturn. De volgende stap is dan ook om gezamenlijk in het Verenigd Koninkrijk te lanceren en ook andere Europese landen staan op de agenda.

Samskip is een short-sea rederij met kantoren in 35 landen en 1.700 medewerkers verspreid over de wereld en een jaarlijkse omzet van zo’n 677 miljoen. Opgericht in 1990, biedt Samskip transport en aanverwante diensten over land, zee, spoor en de lucht wereldwijd, waarbij ze zich richten op kostenefficiënte, betrouwbare en milieuvriendelijke oplossingen.

Uturn is in 2017 opgericht als Transport Management Platform voor en door de logistieke sector met als doel het efficiënter maken van containertransport. Sinds de lancering is Uturn snel gegroeid en inmiddels zijn er meer dan 320 internationale opdrachtgevers aangesloten. Vorig jaar is er een investering van €2M opgehaald voor verdere versnelling van de (internationale) groei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer