Simacan maakt zendingen tijdens transport zichtbaar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Simacan maakt zendingen tijdens transport zichtbaar

Simacan kondigt de lancering aan van een nieuw overzichtsscherm waarmee verladers en vervoerders -naast het bestaande inzicht op ritniveau- ook tot op individueel orderniveau inzicht hebben in de zendingen die onderweg zijn. Zo is de zending vanaf nu te volgen en weet iedereen waar de goederen in de keten zijn.

Deze nieuwe weergave – die beschikbaar is in de Simacan Control Tower– geeft alle belanghebbenden zoals transportplanners, winkel- en facility managers en chauffeurs realtime toegang over de locatie van zendingen die onderweg zijn, alsmede de verwachte aankomsttijd, ongeacht in welke vrachtwagen de zending zit of van welke rit de zending deel uitmaakt. Het overzicht biedt nu naast het inzicht in ritten, een zeer compleet en gedetailleerd inzicht en dus nog meer transparantie:

Wat is er nieuw en verbeterd?:

  • Verwachte) aankomsttijden van de zending
  • Hoeveelheid en soorten goederen binnen elke zending
  • Laad- en lostijden (gepland & gemeten)
  • Alle historische- en aankomende stops op de route
  • En nog veel meer gedetailleerde informatie om betere beslissingen te nemen over planning en toewijzing van goederen aan leveringslocaties.

Met dit nieuwe overzicht op de status van zendingen wordt de supply chain nog beter te beheren. Door de gedetailleerde informatie over hoeveel en type goederen te kunnen winkel- en facility managers zich nu nog beter voorbereiden op het transport. Laaddocks kunnen zo eerder worden toegewezen of vulploeg personeel reeds geïnformeerd zodat ze plaats kunnen maken.

Maar ook de transportplanners kunnen beter en nauwkeuriger beslissingen nemen over het inzetten van inkomende ritten op specifieke winkels en beter inspelen of behoeftes en verwachtingen. De wachttijd van chauffeurs kan daarbij worden verkort. Zowel verladers als vervoerders krijgen meer informatie over duur en opslag van het vervoer, hetgeen zorgt voor meer transparantie in administratie, wat resulteert in tijd- en kostenoptimalisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer