Na Kroatische nu Britse tachokaarten in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Na Kroatische nu Britse tachokaarten in Nederland

Er komt maar geen einde aan het drama om tijdig nieuwe tachograafkaarten te leveren die kunnen worden gebruikt in de smart tachograaf. Na eerst Kroatische werkplaatskaarten te hebben ingekocht moet leverancier Kiwa nu chauffeurs- en bedrijfskaarten kopen in Groot-Brittannië. Dat meldt TLN.

Deze bestuurderskaarten hebben een Britse lay-out met de landcode van het Verenigd Koninkrijk daarop. Maar de technische informatie op de chip van de kaart is gelijk aan de informatie op de Nederlandse kaart. TLN heeft Kiwa verzocht om de Engelse kaarten te voorzien van de voorkeurstaal Nederlands. Hiermee is het voor de bestuurder niet nodig om elke keer na het plaatsen van de kaart de taal te wijzigen.

Op aandringen van TLN zal Kiwa een informatieblad meesturen, waarmee bestuurders onderweg eventuele vragen gemakkelijk kunnen beantwoorden. De verwachting is niet dat er veel vragen zullen komen. Nederland is niet de enige lidstaat die de kaarten elders moet bestellen wegens leveringsproblemen. Dit alles gebeurt overigens met toestemming van de Europese Commissie. Een en ander is ook bekend bij de handhavende instanties.

Lidstaten mogen van de Europese Commissie geen eerste generatie (G1) kaarten uitgeven met een ingangsdatum van 15 juni of later. De Kiwa heeft deze kaarten helaas al wel uitgegeven. Deze kaarten moeten vervangen worden door de G2 bestuurders- en bedrijfskaarten (te herkennen aan het gedrukte ‘G2’ links onderaan de kaart).

Kaarthouders krijgen hier uiterlijk morgen automatisch bericht van. Overigens raadt TLN kaarthouders aan om zelf te controleren of men een dergelijke kaart heeft ontvangen en contact te zoeken met de Kiwa als men geen bericht ontvangt.

Alle G2 bestuurders- en bedrijfskaarten met een ingangsdatum van 15 juni tot en met 21 juni worden deze week geproduceerd. Houders van deze kaarten kunnen vanaf donderdag 6 juni een afspraak maken voor het leveren van de kaarten. De bestuurders- en bedrijfskaarten hebben een normale looptijd van vijf jaar.

De verwachting van Kiwa is dat de Nederlandse G2-tachograafkaarten eind juni  geleverd worden.

3 reacties op “Na Kroatische nu Britse tachokaarten in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer