TANS overgenomen door Total Specific Solutions • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TANS overgenomen door Total Specific Solutions

Total Specific Solutions (TSS) heeft TANS BV &  BVBA overgenomen, het softwarebedrijf dat TMS en WMS oplossingen biedt aan transport en logistieke bedrijven in de Benelux. Dit is TSS haar eerste specifieke automatiseringsoplossing voor deze markt in de Benelux.

TANS heeft twee softwareproducten: TALIS en IMPACT. TALIS is de zelf ontwikkelde TMS en WMS oplossing dat modulair is opgebouwd zodat klanten die modules kunnen aanschaffen die zij nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. De software kan zowel on-premise of als SaaS model gebruikt worden al naar gelang de behoefte van de klanten, en het is in meerdere talen verkrijgbaar. IMPACT is de planningstoepassing die ook door TANS zelf ontwikkeld is.

Joost van Haarlem, Portfolio Manager bij TSS: “Wij zijn verheugd om TANS aan onze portfolio te mogen toevoegen in de Benelux. Het bedrijf bestaat al meer dan 35 jaar en heeft een zeer goede kennis van haar markt en de behoeften van haar klanten. Zulke inhoudelijke kennis en klantgerichtheid wordt erg gewaardeerd binnen TSS. TANS heeft een holistische klantbenadering, levert gebruiksvriendelijke software en geeft additionele trainingen voor diegene die daar behoeften aan hebben. TSS heeft veel kennis over het runnen van VMS bedrijven en kan die inzetten bij de nieuwe fase van TANS. TANS is klaar voor de volgende stap. Ik kijk uit naar de samenwerking met René Knapen en de mensen bij TANS.”

Hans Koopmans, voormalige mede-eigenaar en Operationeel Directeur: “Wij hebben een automatiseringsbedrijf gebouwd dat een vooraanstaande speler op de Benelux markt is geworden. Na een arbeidzaam leven van 45 jaar is voor mij de tijd gekomen dat ik mij wil toeleggen op andere dingen, dus zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar, waarbij de continuïteit van TANS voorop stond. TSS gelooft in ‘Software for Life’, wat TANS het juiste fundament geeft om haar toekomst verder op te bouwen. En dit geeft mij de kans om mijn andere interesses te volgen.”

René Knapen

René Knapen, Commercieel Directeur en voormalig mede-eigenaar: “TANS is opgericht in 1985 en over de jaren heen hebben wij een diepgaande band met onze klanten opgebouwd. Wij hebben softwareoplossingen ontwikkeld en onderhouden die onze klanten helpen met hun bedrijfskritische processen. De waarborging van de continuiteit van ons bedrijf voor onze klanten en medewerkers was voor ons van essentieel belang bij de zoektocht naar een nieuwe eigenaar. Dit hebben wij binnen TSS gevonden en nu beginnen wij aan de eerste stap van onze nieuwe toekomst. Wij zijn nu onderdeel van een grote groep, waar het delen van kennis hoog op de agenda staat. Dit zal ons nieuwe inzichten en energie geven wat onze klanten ten goede zal komen. Het geeft TANS ook de mogelijkheid onze ervaringen en best practices die wij over de jaren verkregen hebben te delen. En nu wij tot een grote softwaregroep behoren, zijn wij ook interessanter voor de arbeidsmarkt.”

TANS ontwikkelt, adviseert over, levert, implementeert en onderhoudt business software voor MKB bedrijven in de sectoren Transport en Logistiek in de Benelux. TANS heeft twee softwareproducten: TALIS en IMPACT, die voorzien in alle transport en warehouse management behoeften van ongeveer 400 2PL en 3PL transport en logistieke bedrijven in de Benelux. De oplossingen zijn geschikt voor alle deelmarkten van het wegtransport. Het bedrijf dat in 1985 is opgericht, heeft rond 30 medewerkers. Het hoofdkantoor van TANS is gevestigd in Eindhoven, en het heeft ook een kantoor in Antwerpen.

Total Specific Solutions is een internationale leverancier van IT-business-oplossingen en bestaat uit onafhankelijke business units die producten en diensten leveren aan hun specifieke verticale marktsegmenten. Deze marktexpertise is gebaseerd op tientallen jaren ervaring. TSS is actief in de verticals van de agrarische en automobiel sector, bouw maritieme en mobiliteits sector, productie, gezondheidszorg, lokale en centrale overheid, financiële en juridische dienstverlening, accountancy, educatie, geowetenschappen, horeca, uitgeversbranche, vastgoed, verenigingen. TSS is onderdeel van Topicus.com Inc., wat deel uitmaakt van het ecosysteem van Constellation Software Inc. (CSI), een internationale aanbieder van verticale business oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer