Thermo King introduceert TK BlueBox-connectiviteit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King introduceert TK BlueBox-connectiviteit

Thermo King wil connectiviteit op afstand en datagedreven intelligentie om de operationele efficiëntie van transportactiviteiten te vergroten. De koelspecialist introduceert daarom TK BlueBox-connectiviteit met haar T-serie van zelfaangedreven koelunits.

Als onderdeel van het Thermo King TracKing telematica-aanbod is het TK BlueBox-communicatieapparaat toegankelijk via het TracKing -webportaal of via de TK Reefer en TK Notify mobiele apps op een smartphone of Bluetooth-apparaat. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders en chauffeurs op afstand toegang krijgen tot belangrijke data en realtime meldingen ontvangen, om zeker te weten dat de lading te allen tijde beschermd is en de unit zo efficiënt mogelijk functioneert. Chauffeurs kunnen de temperatuur van de lading en de koelunit controleren. Dit is ook mogelijk wanneer ze niet in het voertuig zitten, bijvoorbeeld tijdens leveringen of wanneer ze pauze hebben.

Met deze nieuwe oplossing in ons T-Series-assortiment krijgen wagenparkbeheerders en bedrijfseigenaars betere realtime informatie over de werking van hun koelwagen. Het TK BlueBox-apparaat verzamelt gegevens van meerdere sensoren en verzendt alle gegevens naar het centrale TracKing-platform. Hiermee kunnen wagenparkbeheerders zaken als de werking van de unit en de temperatuurstatus of het temperatuurinstelpunt allemaal vanuit één centrale locatie te bekijken. Als ze iets ongewoons zien, kunnen ze het probleem direct aanpakken om een negatieve impact op de lading te voorkomen.

Het TK BlueBox-communicatieapparaat en de Bluetooth-connectiviteit bieden volledige, 24/7 zichtbaarheid van de unit en de beladingstoestand:

  • Het TK Bluebox-telematicasysteem wordt op afstand geopend via de gratis TK Reefer-app op een smartphone of ander apparaat met Bluetooth. Hierdoor kan de unit in realtime bestuurd worden en zijn kritieke data altijd beschikbaar. Zo is men ervan verzekerd dat de lading optimaal beschermd is.
  • Dankzij Bluetooth kunnen gebruikers binnen een bepaald bereik eenvoudig instellingen op afstand beheren, zoals ontdooien, pre-trip, instelpuntregeling en aanvullende instellingen van de bedrijfsmodus.
  • Door middel van een internetverbinding, dat onderdeel is van het Thermo King TracKing-pakket, kan de unit vanuit de hele wereld worden bereikt en bestuurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer