TLN-voorzitter: ‘Investeer in IT' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN-voorzitter: ‘Investeer in IT’

Ondernemers in transport en logistiek doen er wijs aan te investeren in IT. Misschien is dat wel belangrijker dan een nieuwe vrachtwagen. De toekomst van de sector is samen te vatten in vier woorden: alles draait om data. Dáár moet de winst vandaan komen. ​​Dat zei Elisabeth Post, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN), zaterdag in Cuijk tijdens TLN Live.

“Als je moet kiezen tussen uitgaven voor een nieuwe truck of je IT-systemen, denk dan niet meteen automatisch aan het eerste. Nieuw materieel is natuurlijk schitterend voor uzelf en uw medewerkers. Het hart van de transportondernemer gaat sneller kloppen bij zo’n nieuw model. Maar je IT-systemen leiden je uiteindelijk tot de winst’, hield zij haar leden voor. Zij vertaalde dat naar concrete vragen waarop een ondernemer antwoord moet kunnen geven. Vragen als: wat heb ik gisteren verdiend? Waaraan heb ik het verdiend? Hoe heb ik het verdiend? Heb ik kosten kunnen besparen door een slimme combi van ritten?”, aldus Post.

Ondernemers kunnen alleen voortbestaan als ze op ieder moment een goed zicht op een helder dashboard met alle informatie over de bedrijfsvoering. “Geen dashboard in je auto, maar op je bureau.” Post maakte duidelijk dat uit een recente enquête blijkt dat al veel ondernemers investeren in IT, met name op het gebied van planning. Zij noemde dat een verstandige keuze. ​

Foto: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer