TomTom in nieuwe navigatieapp PTV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TomTom in nieuwe navigatieapp PTV

TomTom gaat de PTV Truck Navigator G2 – de navigatieapp voor vrachtwagens van PTV Group – ondersteunen met zijn software. Als onderdeel van deze samenwerking, gaat de PTV Group gebruikmaken van de recent gelanceerde Navigation SDK (Mobile Software Development Kit) van TomTom. Hiermee krijgen ze toegang tot up-to-date kaarten, op maat gemaakte routeplanners voor vrachtwagens en andere toepassingen uit de app. De nieuwe Navigation SDK is nu wereldwijd actief. 

PTV Truck Navigator G2 maakt gebruik van de meest recente en rijke kaartgegevens van TomTom en illustreert de veelzijdigheid waarmee de technologie van TomTom haar partners kan ondersteunen bij het creëren van toonaangevende, locatiebewuste oplossingen die voldoen aan de behoeften van hun klanten.

De app houdt rekening met verschillende attributen, waaronder de omvang en het gewicht van grote voertuigen, maar ook truckspecifieke attributen zoals lading, gevarenbeperkingen en tunnels om de beste, meest economische routes voor vrachtwagenchauffeurs te berekenen. Om de berekeningen te onderbouwen en vertragingen in de toekomst nauwkeurig te voorspellen, wordt gebruik gemaakt van het volledige pakket realtime verkeersgegevens, historische verkeerspatronen en voorspellingen van TomTom.

Met deze diensten in een gebruiksvriendelijk formaat stelt de TomTom Navigation SDK PTV Group, een wereldwijde expert in logistieke transportoplossingen, in staat een zeer nauwkeurige navigatieoplossing te bieden die snel en eenvoudig kan worden aangepast voor wagenparkbeheerders en chauffeurs. Vloten over de hele wereld kunnen nu vertrouwen op de PTV Truck Navigator G2 om hen op koers te houden door hen te waarschuwen voor veranderende wegomstandigheden, snellere routes voor te stellen en preciezere ETA’s te geven. Om geoptimaliseerde en betrouwbare leveringen te garanderen, zorgt de app ook voor een naadloze verbinding tussen de back-office planning en de chauffeurs op de weg.

“Door de online kaarten van TomTom te combineren met onze technologie en ervaring, kunnen we het beste en meest nauwkeurige routingsysteem voor vrachtwagens aanbieden, dat precies is afgestemd op de behoeften van onze klanten”, zegt Christian U. Haas, CEO van PTV Group.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met PTV Group uit te breiden, nu de PTV Truck Navigator G2 wordt aangedreven door TomTom’s nieuwste Navigation SDK”, zegt Mike Schoofs, Managing Director van TomTom Enterprise. “Door verse en nauwkeurige locatiegegevens eenvoudig toegankelijk te maken voor bedrijven, kunnen we veiligere en comfortabelere ervaringen creëren voor chauffeurs en eindklanten over de hele wereld.”

In de afgelopen 10 jaar heeft de PTV Group gebruik gemaakt van TomTom’s expertise in kaart- en locatietechnologie om haar aanbod op het gebied van mobiliteit en logistiek te versterken. Samen blijven de bedrijven verregaande impact creëren met hun technologie, of het nu gaat om het bewaken en beheersen van files of het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de openbare weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer