Touringcars ook aan de Maut • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Touringcars ook aan de Maut

Tol voor vrachtwagens in Duitsland is er al sinds 2005. Alles wat meer weegt dan 7,5 ton moet betalen, echter touringcars tot 18 ton zijn al die tijd tolvrij onderweg. Enkele Duitse politici willen dat gaan veranderen, melden Duitse media.

Mercedes-Benz Test Vehicle Tourismo L 2015Volgens de Suddeutsche Zeitung, willen verkeerspolitici van de CSU, SPD en de oppositie, dat het toenemende aantal touringcars ook tol gaat betalen in Duitsland. Volgens de Beierse Verkeersminister Joachim Herrmann is het niet echt realistisch om, na de geplande invoering van de tol voor personenwagens, alleen nog de touringcars tolvrij over de Duitse wegen te laten rijden. Hij pleit ervoor om, tegelijkertijd met de geplande invoering van de tol voor personenwagens, ook een tolsysteem te introduceren voor de lange afstandsbussen.

Momenteel mogen de bussen tot 18 ton nog tolvrij over de Duitse wegen rijden, terwijl vanaf oktober 2015 ook vrachtwagens vanaf 7,5 ton tol gaan betalen. “Ook treinen moet een vergoeding betalen om over rails te mogen rijden,” aldus Herrmann, die hiermee een discussie wil starten over een gelijke verdeling van de lasten onder alle manieren van vervoer. Ook andere politici beargumenteren dat bussen bijdragen aan de uitstoot van fijnstof en slijtage bij bruggen.

De landelijke minister van verkeer Alexander Dobrindt heeft echter geen plannen tot invoering van touringcar-tol. Dat zal zo blijven aangaande afspraken met de coalitie tot aan de landelijke verkiezingen in 2017. De geplande tol voor personenwagens is voorlopig gestopt, aangezien de EU-commissie deze plannen momenteel juridisch onderzoekt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer