Ga naar hoofdinhoud

Transfollow werkt ook in Blockchain

Kan een containertransport ook met Transfollow als onderdeel van een Blockchain worden afgelegd? Dat was de vraag tijdens een testcase onlangs, waarbij een container werd gevolgd met Blockchain via het Blockchainplatform DELIVER. Beurtvaartadres was hierbij als partner betrokken en kan berichten dat de testcase is geslaagd.

Een container werd vanuit de Rotterdamse haven vervoerd naar het Samsung SDS-warehouse in Tilburg. Dit gebeurde via het Blockchainplatform DELIVER: een samenwerkingsverband van ABN AMRO, Port of Rotterdam en Samsung SDS. Voor het transport werd TransFollow gebruikt.

TransFollow is via Blockchain een-op-een gekoppeld aan het DELIVER-platform. Dit gebeurde onder begeleiding van TransFollow-expert Imre Koenders van Beurtvaartadres (de distribiteur van TransFollow in Nederland). De testcase is geslaagd: de container heeft de volledige route papierloos afgelegd. DELIVER is een ‘global’ platform dat wereldwijde handel faciliteert, gebaseerd op Blockchaintechnologie. Het wegtransport was een onderdeel van de DELIVER Proof of Concept.

Met de Proof of Concept testten de betrokken partijen op 18 februari jl. de mogelijkheden van het platform in de praktijk. Blockchaintechnologie biedt alle partijen in de logistieke keten een ‘single point of truth’, dankzij gevalideerde data zonder centrale leiding. Iedereen weet waar de goederen zich bevinden en wanneer ze op de locaties worden verwacht. Digitalisering zorgt hierbij voor automatisering, wat een optimaal efficiënte logistieke keten mogelijk maakt.

De container uit de testcase kwam uit Zuid-Korea. In de Rotterdamse haven is deze op een vrachtwagen van Barge Terminal Tilburg (BTT) geladen. De eindbestemming van de container was het magazijn van Samsung SDS. Om de container te volgen werd er een IoT (Internet of Things) tracking device geplaatst. Tegelijkertijd werd de papieren CMR vervangen door de digitale vrachtbrief (e-CMR) van TransFollow.

In Tilburg is de container precies op tijd afgeleverd. De reis is uiteindelijk succesvol afgesloten: met de digitale handtekening van de ontvanger in TransFollow, ter akkoord van ontvangst van de goederen. Alle partijen ontvingen hiervan direct een automatische bevestiging via een portal.

De Proof of Concept wordt in maart 2019 afgerond. De planning is dat in april 2019 de pilotfase start. Hierin sluiten nog meer partijen aan om DELIVER te testen. Beurtvaartadres helpt in de toekomst graag organisaties die zich willen aansluiten bij het DELIVER-platform.

Bron + Foto: Beurtvaartadres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer