Ga naar hoofdinhoud

Trimble ITT-event: ‘Geen lege vrachtwagens meer’

Als het aan de partners en de organisator van het ITT-event ligt, zullen vrachtwagens in de toekomst niet meer leeg rijden. Onder het thema ‘Meer winst door samenwerking in transport’ brengt de 8e editie van het ITT-event innovatieve oplossingen die de samenwerking in transport gemakkelijker maken.

2d994c99-f763-4bac-aaff-f2880b5bf7adOp donderdag 26 mei laten bedrijven die actief zijn in de IT-sector op het ITT-event in Expo Houten de laatste innovaties zien, waarmee transportbedrijven hun bedrijfsvoering efficiënter kunnen maken. Het gekozen thema ‘Meer winst door samenwerking in transport’ is met zorg gekozen. Chris Boogaard, Country Manager van Trimble licht toe: “Transportondernemers moeten echt een drempel over als het gaat om samenwerking in transport. Veelal leeft er de angst dat de andere partij een klant overneemt. De technologische hulpmiddelen die onze partners laten zien, moeten helpen om samenwerking in transport te vereenvoudigen.” Boogaard vindt het onbegrijpelijk dat nog steeds een groot deel van de vrachtwagens leeg of half leeg rond rijdt. “Dat kan beter! Samenwerking betekent winst op alle fronten. Zowel op financieel gebied als voor het milieu.”

De paneldiscussie rondom het thema wordt ingeleid door supply chain expert Walther Ploos van Amstel. Samenwerking in de keten is al jarenlang een hot topic op zijn agenda. Vragen die daarbij besproken worden, zijn onder andere: Hoe kun je dat organiseren? Welke samenwerkingsvormen zijn er? Wat zijn hierin de uitdagingen, en hoe kun je die het beste aangaan? Machiel Bode van ING en ervaringsdeskundigen Adriaan Vis van Royal A-ware, Cees Pronk van CB Logistics en Robert van Wezel van De Graaf Logistics delen hun geleerde lessen met het publiek. Lucas van der Wal van ExpectIT presenteert hoe er 99 procent uptime gerealiseerd kan worden binnen de ict-infrastructuur. Arjan de Jong vertelt hoe Centraal Boekhuis gebruik maakt van intelligente systemen in de planning om last minute te bepalen welk deel ze zelf uitvoeren of uitbesteden aan charters.

TTM2015_5_16_18_itt_opening_fotoZoals elk jaar geven de partners op het ITT-event, dat staat voor Innovatie & Technologie in Transportmanagement, ook nu weer overtuigende live-demo’s van hun innovatieve oplossingen en applicaties. De deelnemende partners zijn : ALK, Boltrics, ExpectiT, Geotracer, Gullimex, Ixolution, LogicWay, LSS, ORTEC, PTV Group, Rainbow Solutions, Shell, Tans, T Comm Telematics, Vodafone en Wolters Kluwer Transport Services. Chris Boogaard vertelt welke rol het ITT-event speelt: “Voor bezoekers is het erg belangrijk op de hoogte te blijven. Missen ze een editie, dan lopen ze al snel achter de feiten aan, want ontwikkelingen gaan razendsnel.” Om die reden adviseert hij dan ook om er vooral bij te zijn. “Is het niet voor de live demo’s, dan wel voor de inspirerende presentaties.” Bovendien, zo benadrukt hij: “Is er weer alle tijd om te netwerken met collega transporteurs onder het genot van een hapje en een drankje.”

Het ITT-event met als thema ‘Meer winst door samenwerking in transport’ vindt plaats op donderdag 26 mei 2016 van 12.00 tot 20.00 in Expo Houten. Deelname is gratis. Het volledige programma en de mogelijkheid om aan te melden, is te vinden op www.itt-event.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer