Trimble neemt Transporeon over voor 1,88 miljard euro • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trimble neemt Transporeon over voor 1,88 miljard euro

Trimble neemt cloudgebaseerd transportmanagementplatform Transporeon over voor 1,88 miljard euro om zijn Connect and Scale-strategie te versterken en te versnellen.

Het softwareplatform van Transporeon biedt modulaire toepassingen die een wereldwijd netwerk bieden voor 145.000 vervoerders en 1400 verladers en vrachtontvangers. Trimble zal Transporeon overnemen van Hg, een investeerder in software en diensten en huidige meerderheidsaandeelhouder van de onderneming. Transporeon werd begin november op een veiling te koop aangeboden.

De aankoopprijs van 1,88 miljard euro zal naar verwachting worden gefinancierd door een combinatie van cash geld en nieuwe leningen. In verband met de overname heeft Trimble 1,88 miljard euro aan toegezegde financiering ontvangen, onder de gebruikelijke voorwaarden. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond en moet nog goedkeuring krijgen van mededingingsautoriteiten.

Eén reactie op “Trimble neemt Transporeon over voor 1,88 miljard euro

  • Harrie

    Transporeon, dat zijn die lui die naar je klanten stappen met de belofte om 10% transportkosten te verminderen. Vervolgens gaan de zelfde vervoerders het voor de zelfde verladers voor nog minder doen maar dan via hun platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer