Uber Freight breidt uit naar Polen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Uber Freight breidt uit naar Polen

Na de succesvolle uitbreiding naar Duitsland drie maanden geleden, introduceert Uber Freight zijn platform nu ook in Polen. Deze uitbreiding is een nieuwe mijlpaal in de doorlopende investeringen van Uber in Polen.

Uber is al enkele jaren aanwezig in Polen met de Rides en Eats diensten. Na de recente opening van het Center of Excellence en de Jump Research & Development faciliteit in Krakau, brengt Uber nu ook Uber Freight naar Polen. De Freight-app verbindt vervoerders met ladingen voor transport en biedt een vooraf vastgestelde prijs, snelle betaling en de mogelijkheid om ladingen te boeken met één druk op de knop. Voor verladers biedt Uber Freight toegang tot een uitgebreid netwerk van betrouwbare vervoerders en real-time inzicht in hun supply chain.

“We zijn verheugd om onze aanwezigheid in Polen verder uit te breiden met de introductie van Uber Freight. Ons platform biedt vervoerders van alle groottes toegang tot een uitgebreid aanbod van betrouwbare ladingen. Daarnaast kunnen we hiermee de verwachte economische groei van Polen ondersteunen en tegelijkertijd de industriestandaarden verder verbeteren”, zegt Daniel Buczkowski, Head of European Expansion bij Uber Freight.

Poolse vervoerders en verladers hebben veelal dezelfde pijnpunten als hun Europese collega’s en kunnen daarom ook profiteren van de door Uber Freight ontwikkelde technologie. De Poolse transportsector is bijvoorbeeld sterk versplinterd en wordt gekenmerkt door veel kleinere ondernemingen. Net als in andere markten, ondervindt deze groep de meeste problemen met het creëren van een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Het on-demand platform van Uber Freight maakt het voor alle vervoerders mogelijk om te participeren in de markt, ongeacht hun grootte. Hierdoor wordt elke kilometer optimaal benut.

Bovendien is de verwachte economische ontwikkeling van Polen, dankzij de toenemende consumptie, de groei van e-commerce en het stijgende aantal winkels, sterk afhankelijk van de voortdurende groei van de transportsector. Polen is de op een na grootste markt voor transportbedrijven in Europa en de logistieke sector biedt werk aan ongeveer 300.000 mensen. Digitale oplossingen zoals Uber Freight verbinden verladers met beschikbare en betrouwbare chauffeurs om hun goederen te vervoeren en kunnen hiermee verdere economische groei stimuleren.

Uber is een wereldwijd opererend bedrijf dat ook in zijn vrachtactiviteiten internationaal is georiënteerd. De uitbreiding naar Europa was een belangrijke eerste stap om de visie van een efficiëntere, transparantere vrachtmarkt naar internationaal niveau te tillen. Terwijl Uber groeit, blijft het zich inzetten om een betrouwbare partner te zijn voor Europese vervoerders, verladers en iedereen die werkt aan een mooie toekomst voor de Europese logistieke sector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer