VIDEO – Trimble wil veiligheid verbeteren met Video Intelligence • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Trimble wil veiligheid verbeteren met Video Intelligence

Trimble stelt transportbedrijven in staat de veiligheid op de Europese wegen te verbeteren met zijn innovatieve Video Intelligence-oplossing. Vlooteigenaren kunnen ongevallen reconstrueren met videobeelden van extern gerichte breedhoekcamera’s om ze te helpen beschermen in geval van een ongeval. In combinatie met Trimbles telematicagegevens kunnen de videobeelden worden gebruikt om chauffeurs te coachen en te begeleiden om zo de veiligheid van hun chauffeurs te vergroten. De uitbreiding van Video Intelligence naar de Europese markt maakt deel uit van Trimbles toewijding om transportbedrijven te helpen zich te beschermen tegen mogelijke ongevallen en de veiligheid te verbeteren voor hun chauffeurs en andere weggebruikers.

Video Intelligence is meer dan een standaard dashcam. De oplossing bestaat uit een serie breedhoekcamera’s die de situatie op de weg voor, aan de zijkanten en achter de vrachtwagen vastleggen, in combinatie met een digitale videorecorder (DVR). De transporteur kan eenvoudig de beelden op aanvraag opvragen voor een bepaalde periode via een beveiligd, webgebaseerd videoportaal. De oplossing koppelt de camerabeelden aan de telematicagegevens van Trimble, wat resulteert in een intelligent platform dat Onboard Event Recording (OER) via de Trimble boordcomputer combineert met video. De oplossing met vier camera’s kan worden uitgebreid met breedhoekcamera’s aan beide zijden van de truck om een 360 graden beeld te krijgen.

De Video Intelligence-oplossing van Trimble activeert video van het Fleet Management System (FMS) van een vrachtwagen, waardoor de traditionele analyse van chauffeurs en vrachtwagens aanzienlijk wordt verbeterd. “De mogelijkheid om videobeelden te gebruiken in combinatie met FMS-gegevens geeft een duidelijk beeld van wat er op de weg gebeurt. Het biedt transportbedrijven zowel preventie als bescherming en objectief bewijs voor verzekeringsclaims”, zegt Peter Huysmans, algemeen directeur van Trimble Transport & Logistiek voor EMEA.

Video Intelligence is ontwikkeld door Trimble Transportation en is wereldwijd al op grote schaal geïnstalleerd. Huysmans: “De waarde van Video Intelligence is in de praktijk al meerdere keren bewezen. Bij een ongeval maakt videobewijs het makkelijker om een chauffeur vrij te spreken. Wanneer video gecombineerd wordt met data uit de Trimble boordcomputer, kunnen transportbedrijven specifieke rijstijltrainingen creëren. Deze oplossing levert een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid. ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer