Ga naar hoofdinhoud

ZF gaat met overname Intellic ook tachograaf aanbieden

ZF heeft Intellic Germany GmbH heeft overgenomen, een in Berlijn gevestigd bedrijf met 20 werknemers dat zich bezighoudt met geavanceerde tachograaftechnologie. De overname bouwt voort op de ‘Next Generation Mobility’-strategie van ZF en is een belangrijke stap in de verwezenlijking van de ambities van ZF om Transportation as a Service (TaaS) mogelijk te maken.

“De integratie van de slimme tachograaftechnologie van Intellic in ons telematicaportfolio versterkt de leidende positie van ZF als ‘one-stop-shop’ voor fabrikanten van bedrijfsvoertuigen, wagenparken en industriële partners”, aldus Hjalmar Van Raemdonck, ZF’s Head of Digital Systems Solutions in de divisie Commercial Vehicle Solutions. “Als uniek gereguleerd en vertrouwd datacentrum zullen slimme tachografen een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het ecosysteem van het wegtransport. Het benutten van de gegevensintegriteit van slimme tachografen zal mogelijkheden openen op het gebied van logistiek en infrastructuuroptimalisatie en voortbouwen op ZF’s recente lancering van zijn SCALAR digitale vlootorkestratieplatform.”

Als de zwarte doos van het voertuig zullen de geverifieerde gegevens de invoer van lokale tijden, nauwkeurige real-time klokken, beveiligd Global Navigation Satellite System (GNSS) en een Intelligent Traffic System-interface (ITS) omvatten. Het is de bedoeling dat één enkel gecertificeerd kastje op betrouwbare en nauwkeurige wijze gegevens van een groot aantal voertuigsensoren en gegevensbronnen, waaronder ADAS-systemen (Advanced Driver Assistance Systems) en EBS-signalen, kan verzamelen en doorgeven.

Met het potentieel om aanzienlijke toegevoegde waarde te leveren aan wagenparkklanten is ZF goed gepositioneerd om een volledige digitale dienstverlener te worden door een compleet systeem te leveren met duidelijke, meetbare, geverifieerde gegevens. Dit omvat de weergave van resterende rijtijdlimieten om naleving van de regelgeving te waarborgen. ZF biedt alle digitale software- en hardwareoplossingen die vloten nodig hebben uit één hand en zal toekomstbestendige mogelijkheden integreren met software-updates over-the-air, op dezelfde manier als updates voor de tachograaf, zoals rij- en rusttijden. De tachograafmogelijkheden van ZF bieden een eenvoudige oplossing voor de integratie van snelheids-, rij- en rusttijdengegevens in de dashboards van hun voertuigen.

De integratie van betrouwbare slimme tachograafgegevens met het onlangs gelanceerde SCALAR fleet orchestration platform van ZF zal efficiëntere routing, dispatching en chauffeursplanning mogelijk maken om de efficiëntie van het wagenpark aanzienlijk te verbeteren.

Vanaf 2023 wordt de slimme tachograaf het centrale vertrouwde apparaat in de bedrijfswagensector in Europa. Tegen het derde kwartaal van 2023 zullen fabrikanten in Europa verplicht zijn de volgende generatie slimme tachografen in nieuwe voertuigen te installeren en tegen eind 2024 zullen ze de analoge tachografen volledig vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer