ZF neemt Bestmile-technologie over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ZF neemt Bestmile-technologie over

ZF heeft de technologie van Bestmile overgenomen. Met de acquisitie zet de organisatie een grote stap richting het allereerste Mobility Orchestration Platform voor commerciële voertuigen. Dit platform, dat perfect past binnen de “Next-Generation Mobility”-strategie van ZF, zal operatoren helpen hun ambities voor Transportation as a Service (TaaS) en Mobility as a Service (MaaS) te realiseren voor alle soorten mobiliteitstoepassingen en voertuigen. Het zal de groeiende digitalisering van de transportsector en de automatisering van voertuigen benutten om het vervoer van goederen en personen op grote schaal in realtime te coördineren en te beheren.

“Het transportecosysteem verandert vandaag in sneltreinvaart. OEM’s en vlootbeheerders worden geconfronteerd met forse concurrentie, steeds striktere regelgeving en tal van andere uitdagingen. Tegelijkertijd zien ze zich genoodzaakt om te investeren in digitalisering en autonome, geconnecteerde en elektrische mobiliteitsoplossingen”, aldus Dr. Christian Brenneke, Senior Vice President, Product Engineering bij de ZF-divisie Commercial Vehicle Control Systems. “Deze snelle evoluties en de diversiteit van de applicaties heeft het transportlandschap gefragmenteerd naar digitale silo’s, een groeiende complexiteit en operationele inefficiëntie voor vlootbeheer.”

“Vandaar onze beslissing om de technologie van Bestmile te verankeren binnen onze “Next-Generation Mobility”-strategie. De samenwerking zal leiden tot een orkestratieplatform dat de toevoer van informatie versoepelt, complexe operationele processen vereenvoudigt en de strenge controles optimaliseert die nodig zijn om geconnecteerde transportecosystemen te bouwen en te ondersteunen”, voegt Brenneke toe.

“Met dit platform ruimt ZF baan voor een hoger niveau van automatisering en connectiviteit tussen verschillende aanbieders van mobiliteits- en transportsystemen en andere stakeholders, waaronder vracht-, verzendings- en commerciële transportketens. Het platform zal ook aanbieders van on-demand mobiliteitsdiensten ondersteunen door elk voertuig in de vloot in realtime te orkestreren”, gaat Brenneke verder.

ZF is al jarenlang technologieleider in systemen voor zware bedrijfsvoertuigen, intelligente on-boardopleggertechnologie en fleetmanagementoplossingen. Door die kennis te bundelen met het platform van Bestmile kan ZF een toonaangevende connectiviteitsoplossing ontwikkelen voor wagenparken. Het wordt een volledig geautomatiseerde oplossing voor planning, routing, dienstregeling en dispatching op basis van key performance-indicatoren (KPI’s) die gebruikmaakt van connectiviteit tussen on-boardtechnologie, vlootoptimalisatie en kunstmatige intelligentie. Zo zal het platform vlootbeheerders helpen om de operationele efficiëntie en duurzaamheid, alsook de veiligheid en beveiliging van hun goederen aanzienlijk te verbeteren. Ook volledig autonome mobiliteit en vrachtvervoer in geautomatiseerde, multiplatform-bevoorradingsketens en logistieke netwerken liggen binnen handbereik.

“Mijn team en ikzelf zijn blij om deel uit te maken van de ZF-groep. We kijken ernaar uit om een volgende stap te zetten in het optimaliseren van de mobiliteit voor goederen en mensen. We streefden er bij Bestmile naar om vlootoperatoren een one-stop-oplossing aan te bieden voor orkestratietechnologie en zo de slimme, gedeelde, elektrische en autonome mobiliteit van de toekomst vandaag al mogelijk te maken. Dankzij de innovatie en het sterke technologieleiderschap van ZF in een brede waaier transportplatformen en vlootbeheeroplossingen hebben we er het volste vertrouwen in die visie te kunnen realiseren”, aldus Dr. Marco Laumanns, tot voor kort Chief Technology Officer van Bestmile.

Naast de voordelen van het Bestmile-orkestratieplatform hebben klanten ook toegang tot het uitgebreide aanbod aftermarket-oplossingen en -diensten die ZF zijn klanten aanbiedt: van pechverhelping en workshops tot distributiepartners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer