Ga naar hoofdinhoud

Bridgestone Europe neemt Bandag EMEA over

Bridgestone Europe heeft bekendgemaakt Bandag EMEA volledig te hebben overgenomen door alle aandelen van dat bedrijf te kopen van Bridgestone Americas. De overdracht is afgerond op 31 december.

Bridgestone testBandag EMEA legde op het gebied van bedrijfsvoering al verantwoording af aan Bridgestone Europe, en de wisseling van eigenaar is een volgende stap op weg naar een betere integratie van de twee bedrijven.

Het leveren van de beste totaaloplossingen voor fleet owners staat centraal in het bedrijfsplan van beide bedrijven. Gerry Duffy, Vice President Sales & Marketing bij Bridgestone Europe, in een reactie op de recente ontwikkelingen: “Wij zijn ervan overtuigd dat we, door verdere integratie van onze expertise, samen de beste service providers voor de transportindustrie in Europa kunnen worden.”

Bridgestone kondigde op 5 december 2006 al aan dat Bridgestone Americas Holding, Inc., de Amerikaanse dochter van Bridgestone Corporation, en Bandag, Incorporated een fusieovereenkomst hadden gesloten.
Bridgestone Americas Holding, Inc. (BSAH) sloot deze overname van Bandag, die een waarde vertegenwoordigt van 1,05 miljard dollar, op 1 juni 2007 af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer