Ga naar hoofdinhoud

CAO-onderhandelingen voortijdig afgebroken

De CAO-onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer is woensdagavond abrupt afgebroken. Werkgevers vonden dat de bonden zich te star opstelden dat daarom verder praten geen zin meer had. Dat meldt FNV Bondgenoten.

CAO-onderhandelingen Pen + papierDe onderhandelingen gingen van start met het bespreken van het rapport van de twee juristen die door de cao-partijen om advies zijn gevraagd. Het advies ziet er goed uit, vinden zowel bonden als werkgevers. Het brengt de verwezenlijking van de belangrijkste eis van FNV Bondgenoten, Nederlands loon voor Nederlands werk, een stuk dichterbij.

In het overleg zijn verder afspraken gemaakt over de beloning van uitzendkrachten. Zij worden gelijk beloond als werknemers in dienst van een transportonderneming. Een verbetering is ook dat chauffeurs het recht krijgen op een geschoonde boordcomputeruitdraai. Hierdoor kunnen zij beter hun gewerkte uren controleren.

De werkgevers hebben volgens FNV nog geen loonbod gedaan. FNV betreurt het dat de werkgevers niet verder wilden onderhandelen. “Door hun onvoorspelbare gedrag hebben de werkgevers de onderhandelingen op scherp gezet. Stoppen met praten terwijl het overleg volop gaande is, is onverstandig en onfatsoenlijk”, aldus FNV. Zoals gebruikelijk brengen de werkgevers hun visie op ht afgebroken overleg niet naar buiten, zij communiceren nooit met of via media tijdens onderhandelingen. Op 23 april wordt er verder gepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer