Ga naar hoofdinhoud

EconoDrive: nieuwe Dunlop band beperkt kosten

Dunlop introduceert de EconoDrive, een nieuwe lichte bedrijfswagenband die speciaal is ontworpen om de gebruikskosten te beperken. De nieuwe band is op twaalf belangrijke punten verder verbeterd en onderscheidt zich volgens Dunlop door nieuwe technologieën die resulteren in een grotere duurzaamheid en actieradius, tegen lagere gebruikskosten.

Dunlop EconoDriveTot de verbeteringen behoren ondermeer een langere levensduur, een lagere rolweerstand, nieuwe constructie-elementen, een loopvlakontwerp met vier ribben voor natte rijomstandigheden en een nieuw ontwikkelde compound.

Naar verwachting zal de markt van de lichte bedrijfswagens, en daarmee de vervangingsmarkt, de komende jaren groeien. Daarnaast liggen de gebruikskosten door de stijgende brandstofprijzen hoger dan ooit, waardoor zowel wagenparkbeheerders als individuele chauffeurs zoeken naar kostenbesparende mogelijkheden. Als gevolg daarvan zal de vraag naar zuinige banden met een lange levensduur toenemen.

“Onze nieuwe generatie EconoDrive-banden is speciaal ontworpen om topkwaliteit te combineren met lange afstanden en een comfortabel rijgedrag, en dat tegen beperkte brandstofkosten,” zegt Sanjay Khanna, Managing Director bij Dunlop.

Een van de nieuwe eigenschappen van de nieuwe Dunlop-band is een stijver silica/koolstofzwart-mengsel dat de rolweerstand verlaagt en de levensduur verlengt. De introductie van een steviger zijvlak, een geoptimaliseerde koordlaaglijn en een hoge koordlaagpositie verkleinen de rolweerstand van de EconoDrive nog verder. De verbeteringen zorgen er ondermeer voor dat de band minder hitte genereert, waardoor de weerstand verder afneemt. Verder zorgt ook een verbeterde toplaag op het uiteinde van elke riem er voor dat er minder warmte wordt opgewekt, eveneens met een beter rolvermogen van de band tot gevolg.

Dunlop EconoDrive“Met de nieuwe EconoDrive zijn we tot het uiterste gegaan om een band te ontwikkelen die de gebruikskosten nog verder beperkt,” aldus Sanjay Khanna. “Maar uiteraard hebben we ons tegelijkertijd ook ingespannen om op andere gebieden belangrijke verbeteringen door te voeren.”

Een van die aandachtsgebieden was het ontwikkelen van een band die tevens een comfortabele rijervaring garandeert. Als gevolg daarvan is de Dunlop EconoDrive voorzien van een geoptimaliseerde constructie onder het loopvlak. Die is speciaal ontworpen om een gelijkmatige drukverdeling te verzekeren, waarbij stijf riemmateriaal voor een betere tractieoverbrenging zorgt. Een vlakke riemconstructie staat borg voor een vierkanter contactvlak en daarmee voor meer contact op de schouder, wat het weggedrag verbetert. Een dikker zijvlak helpt de banden te beschermen tegen schade door stoepranden. Dankzij een perifere middengroef kan de band water op nat wegdek doeltreffend verwerken. De laterale groeven verzekeren een efficiënte waterafvoer naar de buitenkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer