Ga naar hoofdinhoud

Shell kondigt zuinigste chauffeur aan

Ruud Verolme, internationaal chauffeur bij Gist Nederland, zal als Nederlands brandstofzuinigste vrachtwagenchauffeur de strijd aangaan met concurrenten uit zeven andere landen in de grote finale van de Shell FuelSave Partner Europese Chauffeurscompetitie 2013.

Shell zuinigste chauffeur in NederlandDit is een jaarlijkse wedstrijd om de brandstofzuinigste vrachtwagenchauffeur onder Shell FuelSave Partner klanten in Europa te vinden. De wedstrijd wordt georganiseerd door Shell in samenwerking met het Duitse Dekra Academy. Dekra is een specialist op het gebied van rijopleidingen. Tijdens de beoordeling werkt de Dekra Academy samen met technische experts van Shell om chauffeurs uit acht Europese landen te rangschikken op basis van hun Shell FuelSave Partner chauffeursrapporten. Bepaalde operationele overwegingen, zoals het terrein waarop zij rijden (binnenstad of snelwegen), het type voertuig dat ze rijden en het gewicht van de lading die ze bij zich hebben, waren hierbij van belang. Verolme versloeg 778 andere chauffeurs in Nederland: “Ik vind het leuk voor mijzelf en ook goed dat wij als transportbedrijf op deze manier positief in het nieuws komen. Mijn geheim om zo zuinig mogelijk te rijden is goed vooruitkijken, waarnemen, anticiperen en mijn rechtervoet in bedwang houden.”

Finale in Augsburg

Ruud Verolme zal zich, samen met Sebastiaan van der Vos, Fuel and Training Advisor bij Gist Nederland, bij de andere winnaars uit Oostenrijk, Denemarken, België, Duitsland, Hongarije, Polen en het Verenigd Koninkrijk voegen tijdens de grote finale in Augsburg (D). Daar nemen alle finalisten deel aan een reeks uitdagingen die zijn ontworpen om hun zuinig- en veiligrijden technieken zo goed mogelijk te testen. Onder meer hun stuur- en remvaardigheden en de controle over het voertuig zullen worden beoordeeld. Ook zullen zij een virtuele route afleggen in een Dekra rijsimulator, waarbij wordt gekeken naar het totale brandstofverbruik en de tijd die zij neerzetten. Het winnende transportbedrijf mag een aantal chauffeurs naar een speciale eco-drivingcursus sturen.

Pieter Beynen, Shell FuelSave Partner Marketing Manager Nederland: “We weten uit onze eigen tests bij Shell dat een paar eenvoudige veranderingen in de rijstijl van vrachtwagenchauffeurs fleetmanagers kunnen helpen het brandstofverbruik aanzienlijk te verminderen. Het was daarom geweldig om de brandstofzuinige rijvaardigheden van zoveel Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in de praktijk te zien.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer