Ga naar hoofdinhoud

TomTom met rijstijlanalyse

TomTom Business Solutions breidt haar WORKsmart fleetmanagementsysteem uit met de optiDRIVE rijstijlrapportage voor de wagenparkbeheerder en Active Driver Feedback voor de chauffeur.
Via de combinatie van TomTom’s ecoPLUS voertuigunit en de nieuwe optiDRIVE rapportagefunctionaliteit wordt in WEBFLEET het brandstofverbruik, de rijstijl van de chauffeur en de CO2-uitstoot weergegeven. In de praktijk werkt dit als volgt: de ecoPLUS-unit wordt met een stekker aangesloten op de OBD-II aansluiting van de auto. Via bluetooth staat de ecoPLUS-unit in verbinding met de TomTom LINK 300/310. Dit is een kleine blackbox met een SIM-kaart en GPS-/GPRS-modem, dat de communicatie met de WEBFLEET fleetmanagementsoftware verzorgt.

TomTom Rijstijlanalyse

Samen registreren de LINK en ecoPLUS gegevens als gereden kilometers, snelheid, stationair draaien, verbruik en hard optrekken, remmen of door de bocht rijden. OptiDRIVE verwerkt deze data in WEBFLEET tot een rijstijlanalyse per chauffeur of voertuig en een CO2-rapportage per rit. De performance van de chauffeur wordt in verschillende rapporten weergegeven. Hierbij is ook te zien of hij in vergelijking met de voorliggende periode beter of slechter presteert. Bij snelheidsovertredingen is bovendien op een kaart te bekijken wie wanneer en waar te hard heeft gereden.

Daarnaast is het binnen de verbruiksrapportage in WEBFLEET mogelijk een groep chauffeurs te vergelijken.  TomTom Active Driver Feedback

Naast de WEBFLEET-gebruiker op kantoor informeert TomTom via de Active Driver Feedback ook de chauffeur in de auto over zijn verbruik en rijstijl. Tijdens het rijden waarschuwt het navigatiesysteem de chauffeur met een geluidssignaal en/of icoontje op het scherm als hij te hard rijdt, remt of door de bocht gaat, de motor te lang stationair draait en het verbruik te hoog ligt. In het ecoStatistics scherm op het navigatiesysteem kan de chauffeur deze gegevens na afloop ook per rit of per periode bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer