Clean Logistics neemt GINAF Trucks over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Clean Logistics neemt GINAF Trucks over

Het Duitse bedrijf Clean Logistics neemt de Nederlandse truckfabrikant GINAF Trucks Nederland over. De overname van alle aandelen van GINAF door Clean Logistics is maandag beklonken.

De overname komt nog geen twee jaar nadat GINAF weer Nederlands werd, na het tumultueuze avontuur onder de vleugels van het Chinese CHTC.

GINAF is actief in de conversie en productie van vrachtauto’s in verschillende toepassingen zoals bouw, reiniging, afval, landbouw en mining. Daarnaast ontwikkelt en produceert het bedrijf volledig elektrische Zero-Emission vrachtauto’s. In aanvulling op batterij-elektrische componenten, worden o.a. een zelf-ontwikkeld hydropneumatisch veersysteem en hydraulische voorasaandrijving toegepast. De huidige maximale productiecapaciteit bedraagt 200 voertuigen per jaar. De transactie wordt naar verwachting eind augustus 2022 afgerond.

Met de geplande overname van 100 procent van de aandelen in GINAF breidt Clean Logistics de bedrijfsactiviteiten belangrijk uit bovenop de conversies van bestaande voertuigen in Duitsland. De overname zal Clean Logistics de mogelijkheid bieden voor een onafhankelijke productie van vrachtauto’s en autobussen met emissieloze aandrijving binnen de eigen ondernemersgroep. Met de overname van GINAF beschikt Clean Logistics binnen de eigen groep over een bedrijf met OEM-status met bijbehorende voorwaarden voor het toelaten van eigen voertuigen in Europa.

GINAF beschikt over tientallen jaren ervaring en uitgebreide knowhow in de productie en modificatie van vrachtauto’s van 3,5 tot 50 ton en heeft de benodigde resources en productiecapaciteit in Veenendaal.

Verreikende rijverboden voor voertuigen met conventionele aandrijving in steden, welke de komende jaren verder zullen worden aangescherpt, en de aangekondigde uitfasering van verbrandingsmotoren in de EU in 2035 bieden enorme marktkansen voor Clean Logistics. Stijgende brandstofprijzen en het doel van de regering de CO2 uitstoot in de transportsector drastisch te verminderen, zijn aanvullende drijvende factoren de decarbonisatie van het wegtransport te versnellen.

Dirk Graszt, CEO van Clean Logistics: “De oplossingen van GINAF zijn een prachtige aanvulling op ons portfolio. GINAF beschikt over tientallen jaren knowhow in het zware transport, ervaring in de registratie van voertuigen en de bijbehorende homologatie als OEM. Clean Logistics heeft met de fyuriant een emissieloze H2-40-tonner ontwikkeld en met de pyuron een bus voor het openbaar vervoer op waterstofbasis in inzet in de praktijk. Gemeenschappelijk worden we tot een zelfstandige Europese fabrikant van batterij-elektrische waterstofvoertuigen van het technisch hoogste niveau. Dankzij het aantal van maximaal 200 voertuigen van 3,5 ton en meer per jaar welke GINAF kan produceren, beschikken we na de overname ook over de emissieloos zwaar transport in een vroeg stadium te ontwikkelen.“

Roeland van der Woude, CEO van GINAF: “Wij zijn erg blij met Clean Logistics een sterke partner aan onze zijde te hebben. Dirk Graszt en zijn team beschikken over omvangrijke kennis, jarenlange ervaring en een uitstekende toegang tot de markt. Gezamenlijk zullen we nieuwe impulsen aan onze groei geven, de ontwikkeling van het zware transport vormgeven en de decarbonisatie van de Europese transportsector leiden.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer