Ga naar hoofdinhoud

Emons krijgt Europese subsidie

De Emons Group is doorgedrongen tot het prestigieuze subsidieprogramma Marco Polo van de Europese Commissie. Met de 2WIN trailer en de MaXi trailer dingt het transportbedrijf mee naar in totaal 66 miljoen euro.

Emons Group heeft vorig jaar een projectvoorstel met de twee innovatieve trailers ingediend bij de Europese Commissie voor het Marco Polo stimuleringsprogramma. Nu heeft de Commissie besloten dat dit project, ‘Double Loading Network’ genaamd, samen met 21 andere projecten deel mag nemen aan Marco Polo II. Marco Polo II is een subsidieprogramma dat loopt van 2007-2013 en dat doet doel heeft de milieuprestatie van het Europese vrachtvervoer te verbeteren. Het is daarbij de lange termijn doelstelling om het internationaal goederenvervoer over de weg binnen de EU met 20 miljard tonkilometer te verminderen. Dit jaar zijn er voor het eerst sinds de start van het Marco Polo II programma in 2007, projecten die voor de categorie Traffic Avoidance zijn ingediend ook daadwerkelijk tot het programma toegelaten. Voor de  22 geaccepteerde projecten is in totaal  een bedrag van 66 miljoen euro aan subsidie begroot.

De Marco Polo stimulering wordt toegekend aan de Emons Group voor nog te  realiseren volumegroei en -verdichting binnen de internationale transportnetwerken van de 2WIN- en de MaXi trailer.

Emons 2WIN trailerDe 2WIN trailer is een voertuig dat middels een zeer lage bodemvrijheid in combinatie met onafhankelijke wielophanging op twee laadniveaus een capaciteit realiseert van 54 Europallets met een maximale pallethoogte van 1,8 m.Twee 2WIN trailers vervoeren daarmee méér pallets dan drie gewone  trailers. Naast een economisch voordeel voor de verlader levert dit bovendien een groot milieuvoordeel op per eenheid vervoerd produkt.

Emons MaXi TrailerDe MaXi Trailer combineert de mogelijkheden van een gespecialiseerde glas ‘binnenlader’ met die van een  reguliere mega trailer. Tot op heden was het vervoer van groot formaat onverpakt vlakglas alleen mogelijk op  bokken in uitsluitend voor dit soort vervoer te gebruiken trailers, de zgn. binnenladers. De MaXi Trailer bestaat uit een huiftrailer met een geïntegreerde glasbok. Hierdoor kan er glas vervoerd worden bij de uitgaande rit en general cargo retour. Aldus vindt er een significante reductie van lege kilometers plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer