Europharma neemt Tsjechisch Mitters over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europharma neemt Tsjechisch Mitters over

Eurotranspharma, de Europese multi-country specialist in de last-mile farma distributie (goede distributiepraktijken (GDP) en temperatuur gecontroleerd), heeft Mitters S.R.O. overgenomen. Mitters S.R.O. is een Tsjechische GDP-vervoerder en is al langere tijd partner van de Europese leider in de gezondheidzorg, transport en logistiek: Walden Group.

Eurotranspharma zet zijn expansie- en ontwikkelingsstrategie voort door gebruik te maken van de lokale expertise, en zo te voldoen aan de lokale normen van de gezondheidszorgmarkt in iedere regio. Met de overname van Mitters S.R.O. breidt Eurotranspharma zijn netwerk uit tot zes landen, waaronder acht hubs, vijfentwintig regionale depots en in totaal achthonderd GDP-temperatuur gecontroleerde voertuigen.

Andrej Mitter, voormalige eigenaar van Mitters S.R.O.: “Door de overname van Eurotranspharma krijgt Mitters S.R.O. toegang tot de beste IT-systemen, uniforme GDP-opvolging, een gecentraliseerde kwaliteitscontrole en een internationaal control-tower systeem. Onze transportcapaciteiten en chauffeurs blijven de lokale markten in Tsjechië en Slowakije bedienen en zullen vanaf nu dagelijks verbonden zijn met de westelijke Eurotranspharma landen.”

Benoît Latteur, CEO van Eurotranspharma: “Met de expansie van Eurotranspharma naar Tsjechië en Slowakije met de overname van Mitters S.R.O. vergogen wij de waarde die wij aan onze klanten bieden. Door onze activiteiten uit te breiden naar Oost-Europa versterken we onze internationale capaciteiten. Onze klanten verwachten een “one stop shop” ervaring in een pan-Europese omgeving met een gestandaardiseerd transport kwaliteitssysteem en -management.”

Eurotranspharma verwacht in de komende twee jaar in Oost-Europa haar transportactiviteiten te ontwikkelen met een groei van 50 procent.  Eurotranspharma zal een investeringsplan van vier miljoen euro inzetten om de transportactiviteit in deze markten te ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer