Fraikin overgenomen door investeerders • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fraikin overgenomen door investeerders

Moedermaatschappij FTI van Fraikin Group, actief in verhuur, leasing en financiering, is overgenomen door een consortium van investeerders, onder leiding van Alcentra en Värde Partners. De overname betekent een financiële herstructuring en een vermindering van de holdingschuld met 500 miljoen euro.

Fraikin Group CEO Pierre Louis Colin zat bij de eerste vergadering van de nieuwe Raad van Bestuur: “Fraikin gaat een nieuwe fase in met deze overeenkomst om de schuld van de groep te herstructureren en deze transactie met beheersende belangen te regelen. Ik ben blij en trots om het werk dat we al jaren doen voort te zetten. We hebben nu alle noodzakelijke ingrediënten om verder te gaan en stellen een gedurfd, strategisch langetermijnplan op dat het volledige potentieel van het bedrijf benut.”

In 2017 behaalde Fraikin Group zijn derde opeenvolgende jaar van groei op basis van goede prestaties in landen waar de groep al lang aanwezig was (voornamelijk Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Polen), evenals een sterke groei in zijn nieuwe markten (Italië, Duitsland en Saoedi-Arabië). Meer recentelijk heeft Fraikin zijn organische groei voortgezet met een nieuwe dochteronderneming die op 18 april in Dubai is geopend. Op deze basis zal Fraikin een strategisch plan voor transformatie en groei beginnen. De Groep blijft zich inzetten voor haar missie om de beste diensten en beleggingsoplossingen voor commerciële en industriële voertuigen te bieden, zodat klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer