Ga naar hoofdinhoud

GRW start productie Van Hool weer op

Bedrijven die een order hadden geplaatst voor een trailer van Van Hool kunnen die redelijk snel geleverd krijgen. GRW, een dochterbedrijf van Schmitz Cargobull dat de divisie Industriële Voertuigen van Van Hool heeft overgenomen, start komende maandag met de productie.

Gerhard van der Merwe

Dat melden Belgische media op basis van informatie van de curatoren van Van Hool. De curatoren bevestigen ook dat de overname van de business unit van Van Hool Industriële Voertuigen door GRW nu definitief is.

“Op maandag 29 april starten we officieel de productie opnieuw op”, zegt CEO Gerhard van der Merwe. “De opstart zal in drie fases verlopen. In een eerste fase worden alle voertuigen die zich al in een eindfase bevinden, volledig afgewerkt door een beperkt aantal medewerkers. In een tweede fase worden onderdelen aangekocht en zelf geproduceerd. In de derde fase wordt de productie volledig opgestart en is het de doelstelling om tegen begin juni 2024 volledig operationeel te zijn.” Er zullen dan 350 medewerkers van Van Hool voor GRW werken.

GRW produceert jaarlijks 1.200 tankwagens met een personeelsbestand van 630 werknemers.

Volgens Belgische media is de overname van de busactiviteiten van Van Hool door VDL Groep nog altijd niet definitief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer