Iveco Group debuteert op Euronext Milaan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco Group debuteert op Euronext Milaan

In Milaan is maandag op Euroenext de handel in aandelen van Iveco Group N.V. (MI: IVG) begonnen. De nieuwe beursgenoteerde groep is ontstaan uit de afsplitsing van de bedrijfsonderdelen Commercial and Specialty Vehicles, Powertrain, en gerelateerde Financial Services van CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI). Om de eerste dag van de Iveco Groep te vieren, luidde Gerrit Marx, Chief Executive Officer, de traditionele openingsbel van Euronext Milaan.

Het beursdebuut van Iveco Group luidt de lancering in van een solide, grote internationale industriële onderneming; een onafhankelijke ‘pure player’, met meer dan 170 jaar geschiedenis in de sector via haar verschillende merken. Van vrachtwagens, bussen, brandweerwagens en voertuigen voor civiele bescherming tot aandrijflijnoplossingen voor on- en off-road, marine en energieopwekking: Iveco Group ontwerpt, produceert en verkoopt een volledig gamma van commerciële en speciale voertuigen en aandrijflijnen, ondersteund door de bijbehorende financiële diensten.

Met een sterke focus op innovatie en de ontwikkeling van geavanceerde en duurzame oplossingen, waaronder aandrijflijnen met verminderde en nulemissie, cloud-connected bestuurdersassistentiesystemen en de verkenning van opkomende autonome rijtechnologieën en geheel nieuwe bedrijfsmodellen, is de Iveco Groep in staat om deze concurrentiekracht te leveren door het creëren van innovatieve en wederzijds voordelige partnerschappen. Met haar 8 merken, 29 fabrieken, 31 onderzoeks- en ontwikkelingscentra en een personeelsbestand van ongeveer 34.000 mensen is de Iveco Groep overal ter wereld aanwezig, met een sterke basis in Europa.

Tijdens de openingsceremonie zei CEO Gerrit Marx het volgende: “Onze eerste handelsdag markeert een historische mijlpaal nu we een volledig onafhankelijk bedrijf worden. Ik wil onze voorzitter, Suzanne Heywood, en onze Raad van Bestuur bedanken voor het tot een goed einde brengen van deze spin-off operatie en het hele team van de Iveco Groep voor het aangaan van de uitdaging en de extra inzet om deze tot een goed einde te brengen. We hebben alle voorwaarden voor succes op lange termijn, waaronder een solide basis, een doelgericht team en een duidelijke strategie, die ons in staat zal stellen snel te handelen, te innoveren en partnerschappen aan te gaan om betere oplossingen te creëren in de snel veranderende omgeving van vandaag. Wij zijn er ook klaar voor om de wereldwijde uitdagingen van de klimaatverandering aan te gaan, waarbij wij rechtstreeks een beroep doen op de dimensies milieu, maatschappij en bestuur van onze publieke verantwoordelijkheid. We zijn vastbesloten om niet alleen onze activiteiten, maar ook onze sector te transformeren, gesteund door onze staat van dienst op het gebied van baanbrekende oplossingen in de meest geavanceerde domeinen van wegtransport en aandrijving, waaronder alternatieve brandstoffen, autonoom rijden en nieuwe bedrijfsmodellen. Het hele team van de Iveco Group en ik zijn diep dankbaar voor de jaren die we met CNH Industrial hebben gedeeld en hebben er alle vertrouwen in dat onze voormalige collega’s vooruitgang zullen blijven boeken in de landbouw en de bouw. We zijn enthousiast om aan dit volgende hoofdstuk te beginnen, ons ervan bewust dat we voor uitdagingen zullen komen te staan, maar geleid door een duidelijk pad en visie: we zijn absoluut op weg naar een nieuwe energietoekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer