Kool Transport overgenomen door FST Group • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kool Transport overgenomen door FST Group

Marcel Kool, directeur-eigenaar van Kool Transport uit Vianen, heeft het eigendom van zijn bedrijf overgegeven aan FST Group. Kool ziet zijn leeftijd, gezondheid en het gebrek aan opvolging als redenen voor de overname. Het 110-jarig bedrijf blijft echter grotendeels zoals het is.

Voor FST Group is Kool Transport een uitbreiding van de waaier aan logistieke diensten waardoor aan klanten ‘meer soorten logistieke diensten onder één dak’ kunnen worden aangeboden. Of, zoals Marcel Kool het verwoordt: “De vele klanten die wij als Kool Transport bedienen vragen steeds vaker om meer soorten diensten. Dat, in combinatie met de noodzaak voor een goede opvolging, vonden we in FST Group als perfecte partner om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en tegelijk onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

De expertise en ervaring van Kool Transport is voor FST Group zeer waardevol. Algemeen directeur van FST Group, Gert Bras: “De enorme ervaring, de naam en faam van het bedrijf Kool Transport, de uitstekende werknemers en het goed functionerende wagenpark zijn allemaal schoonheden op zich. ‘Never change a winning team but be part of the same team’. Of, in gewoon Nederlands, de expertise en kwaliteit van Kool Transport zijn onnavolgbaar. Wij willen die expertise graag voortzetten en uitbouwen.”

Onderdeel van de afspraken is dan ook dat het bedrijf Kool Transport zoals dat nu opereert in stand blijft zoals het is. Aan de achterkant van het bedrijf zullen processen wellicht efficiënter worden maar dat is alleen maar in het voordeel van klanten en andere stake-holders. Verder zal er weinig tot niets veranderen. De kwaliteit zal op hetzelfde hoge niveau blijven, de uitstekende werknemers zullen hun kennis en expertise blijven inzetten voor de klanten en ook Marcel Kool blijft de komende jaren verbonden aan het bedrijf. Al geeft hij zelf toe: “Ach, nu ontstaat er eindelijk wat meer vrije tijd voor mezelf.”

FST Group is een snel groeiend bedrijf dat zich richt op het kunnen aanbieden van een breed pallet aan logistieke diensten. In essentie richt FST Group zich op Transport, Warehousing, Services, Expeditie en Fulfillment. In de visie van FST Group vragen steeds meer klanten om een breed spectrum diensten zodat zij ontzorgt worden in de logistieke uitvoering. Aldus kunnen zij zich richten op hun core-business. Het uitbesteden van de logistieke uitdagingen is zodoende een goede manier om kost-effectief het logistieke proces uit te voeren en door koppeling van systemen wordt een hoge graag van efficiency bereikt. De schaalgrootte die daarvoor nodig is wordt door FST Group ruimschoots geboden.

2 reacties op “Kool Transport overgenomen door FST Group

 • Mark

  Ben er ooit op gesprek geweest. Echt een bescheiden man met het hart op de goede plek. Voorbeeld voor anderen.

  Hoewel ik er nooit heb gewerkt had ik dit bedrijf wel in m’n hoofd om als een van de eersten om te gaan solliciteren mocht het nodig zijn.

 • Ransy

  Hoi Mark .
  Je kan altijd solliciteren want goede mensen kunnen ze altijd gebruiken bij Kool Vianen.
  Groetjes Randy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer