Ga naar hoofdinhoud

Nederland wint finale Best European Truckdriver Team – 2016

Geboren uit de wens naar een droomfinale Nederland – Duitsland tijdens het laatste WK voetbal, organiseerde O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten) deze wedstrijd voor vrachtwagenchauffeurs. Niet op een grasveld maar een wedstrijd met vakkennis en behendigheid en in plaats van een bal met vrachtwagens.

Foto 2

De Nederlandse ploeg wist in 2014, op het marktplein in hartje Dronten, een overwinning te boeken van 4-1 op Duitsland. Besloten werd om ieder jaar enkele nationaliteiten toe te voegen en zo tot een echte Europese krachtmeting in wegtransport te komen. Naam voor deze competitie is “Best European Transport Team”. Om goed voorbereid te zijn werden in 2015 nationale voorronden georganiseerd om de Nederlandse ploeg samen te kunnen stellen (en de leden te trainen). Maar liefst van de 3 van de 6 zijn chauffeur bij Muller Fresh Food Logistics.

Foto 1Begin 2015 nodigde men een team chauffeurs uit België en Luxemburg uit die regelmatig behendigheidswedstrijden rijden. De Duitse ploeg werd samengesteld door Timocom, het grootste bevrachtingskantoor van Europa. Als arena voor de wedstrijd werd het buitenterrein van de RAI in Amsterdam uitgekozen en wel tijdens de Bedrijfswagen show op 24 oktober. Direct vanaf het begin was duidelijk dat de ploeg uit Luxemburg de ploeg is met de meeste wedstrijdervaring. Bij de lunch stonden ze voor op punten en de Belgen volgden op de tweede plaats. Voor Nederland kwam na de middag het gevreesde manoeuvreren waarbij op de centimeter nauwkeurig gereden moet worden. De ploeg liet nauwelijks punten liggen en men is overtuigd dat dit komt door de trainingen in het afgelopen jaar. Toen bij het theoretische deel, het berekenen van het gewicht van een geladen tankoplegger, de Nederlandse ploeg als enige het juiste antwoord produceerde was het pleit beslecht.
1. Nederland  8140 punten
2. Luxemburg 6763
3. België          6594
4. Duitsland    5254
Waarbij dient aangetekend dat de Duitse ploeg geen enkele wedstrijdervaring heeft. In 2016 gaat O.S.C. in Duitsland voorronden houden om de behendigheidsport te promoten. Inmiddels zijn er onderhandelingen tussen TimoCom en O.S.C. om in 2016 de wedstrijd in Duitsland te houden. Luxemburg en Nederland zullen dan gezamenlijk de competitie opdrachten verzorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer