Maters Huissen neemt F.H. Peeters over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Maters Huissen neemt F.H. Peeters over

Transportbedrijf Maters uit Huissen verbreedt haar activiteiten in bouwvervoer door de overname van Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. uit het Limburgse Montfort.

In 2018 is Transportbedrijf Maters Huissen gestopt met het internationale lange afstandsvervoer. Deze activiteit is destijds overgedragen aan een gespecialiseerde collega-vervoerder onder het credo ‘snoeien om te groeien’. Voor die groei-ambitie ligt de focus van Maters op vervoer ten behoeve van de bouw.

“Nadat we in de jaren daarna een mooi stuk organische groei hadden gerealiseerd, achten we de tijd nu rijp voor het doen van een overname”, zegt algemeen directeur Willem-Jan van Vorstenbos van Maters Huissen. “Recentelijk heeft Maters met de familie Peeters uit het Limburgse Montfort overeenstemming bereikt over de overname van Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. uit die plaats. Naast het vervoer van stukgoederen heeft Peeters een aanzienlijke activiteit in het vervoer van prefabbeton, met name van breedplaatvloeren. Dit is een mooie uitbreiding en verbreding van Maters’ bestaande opdrachtenportefeuille in dat segment. Wij heten de vakmensen van F.H. Peeters & Zn. per 1 januari van harte welkom binnen Maters”, aldus Van Vorstenbos.

Om de klanten in de regio Midden-Limburg optimaal te kunnen blijven bedienen zal de standplaats aldaar door Maters worden gehandhaafd. Na de overname beschikt Maters over een vloot van 115 trekkende eenheden.

Maters was al marktleider in het vervoer van prefabbeton met open trailers voorzien van zelflossende rollerkranen met een hefvermogen van 20 tonmeter en hoger. Afgelopen zomer heeft Maters in dat zware segment de allereerste volledig elektrisch aangedreven rollerkraan op de weg gezet.

Transportbedrijf Maters Huissen is al meer dan 130 jaar een vooraanstaande specialist in het vervoer van bouw gerelateerde producten in Nederland, Nordrhein-Westfalen en Vlaanderen. Het naar eigen zeggen financieel solide familiebedrijf staat nu op de drempel van de vierde generatie eigenaren. Dit betekent dat iedere generatie gemiddeld méér dan 40 jaar aan het roer van de onderneming staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer