Ga naar hoofdinhoud

DPD Pakketservice is Authorised Economic Operator

DPD Pakketservice heeft van de Douane de status van Authorised Economic Operator (AEO) ontvangen. Deze status maakt het voor DPD mogelijk om pakketten efficiënter en sneller over de grens te transporteren, tegen lagere administratieve kosten, wat direct in het voordeel van haar klanten is.

DPD AEOWoensdag ontving Michaël van Ooijen van DPD het gecombineerde certificaat Douanevereenvoudigingen en Veiligheid uit handen van Hans van Gerwen van de Douane.

De AEO-certificering is geldig in alle lidstaten van de EU en geldt als blijk van vertrouwen dat de Douane in een bedrijf stelt. Dit vertrouwen is gebaseerd op de ervaringen die de Douane in het verleden heeft opgedaan met het bedrijf en de eigen verantwoordelijkheid die de organisatie neemt op gebied van veiligheid. Bedrijven met een AEO-certificering kunnen gebruikmaken van faciliteiten van de Douane, die leiden tot minder logistiek oponthoud en lagere administratieve lasten. In de praktijk betekent dit dat pakketten van DPD voortaan efficiënter en sneller de douane kunnen passeren doordat ze aan minder controles onderworpen worden. Mocht een pakket geselecteerd worden voor een controle, dan wordt deze met voorrang behandeld. Dit levert een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing op voor DPD; voordelen waar klanten direct de vruchten van plukken.

Belangrijk aspect van de certificering is dat de onderneming zelf verantwoordelijk is voor het waarborgen van de veiligheid in de hele logistieke keten. DPD neemt haar verantwoordelijkheid en voert steekproefsgewijs veiligheidscontroles uit op de pakketten om na te gaan of de inhoud veilig is voor de ontvangers, de eigen medewerkers en het netwerk. Veiligheid op de depots speelt ook een belangrijke rol. Zo worden depotmedewerkers getraind op de inachtneming van veiligheidsmaatregelen, zoals het gesloten houden van deuren en het herkennen van personen, om te voorkomen dat onbevoegde personen op het terrein of depot komen. Naast het personeel, houden ook camera’s toezicht op de veiligheid op de depots, de terreinen en in de loodsen waar pakketten verwerkt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer