Ga naar hoofdinhoud

Griep nog geen probleem voor bedrijfsleven

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nog maar weinig last van de Mexicaanse griep, ondanks een toename van het aantal ziekmeldingen. Huisartsen en farmaceutische bedrijven doen momenteel goede zaken door het virus.

Desinfectie tegen Mexicaanse griep“Het is nog geen probleem”, aldus Alet Hooikammer van de Arbo Unie. “We zien het aantal ziekmeldingen sinds de herfstvakantie wel toenemen. Maar het verzuim ligt nog lang niet zo hoog als in januari.” In die maand leidde een ‘normale’ griepgolf tot een uitzonderlijk hoog verzuim.

Het uitblijven van grootscheepse problemen wordt bevestigd door uitzendbureau Manpower, een van de bedrijven die uiteindelijk hopen te kunnen profiteren van een griepgolf. Een grote personeelsuitval biedt uitzendbureaus immers een uitgelezen kans om bedrijven van tijdelijke krachten te voorzien.

“Op dit moment zien wij nog geen toename van het aantal aanvragen voor uitzendkrachten door de griep”, aldus een woordvoerster van Manpower. “Bedrijven vragen ons wel hoe ze met een hoge uitval door de griep kunnen omgaan, maar dat valt nog altijd onder de noemer voorbereiding.” Manpower ziet ook geen grote toename van de ziekmeldingen onder de uitzendkrachten die het in het hele bedrijfsleven inzet.

Wat niet is, kan uiteraard nog komen. Het normale griepseizoen is nog maar net begonnen en kan in combinatie met de Mexicaanse griep nog altijd tot een zeer hoge uitval leiden, waarschuwt Hooikammer. Bedrijven bereiden zich volgens haar echter nog altijd goed voor, onder meer door personeel te voorzien van adviezen over hygiëne. “Bij normale griep zie je die alertheid niet.”

Kijk voor meer informatie over de Mexicaanse griep op de website van RIVM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer