Ga naar hoofdinhoud

Roger Alm: ’Supertrots op onze prestatie en ITOY-award’

TTM.nl was afgelopen woensdag aanwezig bij de uitreiking van de International Truck of the Year award. Volvo Trucks won deze award met de Volvo FH Electric. TTM.nl kon een kort interview houden met Volvo Trucks topman Roger Alm.

Felicitaties van de voltallige jury van International Truck of the Year. Wat betekent deze onderscheiding voor Volvo? 

 “Dank voor de felicitaties en ook dank aan de jury van de International Truck of the Year die Volvo deze onderscheiding heeft gegeven. Het betekent natuurlijk heel veel. Het is een duidelijk bewijs van wat wij doen bij Volvo en Volvo Trucks en hoe ver wij al staan in de transformatie op het gebied van elektrificatie. Het is een grote eer voor alle medewerkers, voor het werk dat ze hebben verricht bij de ontwikkeling van dit product. Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor leveranciers en klanten.”

 Welke reacties hebt u gekregen van klanten die in een elektrische Volvo truck rijden? 

Wij hebben een goede respons gekregen van onze klanten. We hebben veel elektrische trucks geleverd over de hele wereld en we hebben er bijna 7.000 verkocht in 43 landen sinds we in 2019 van start zijn gegaan.  Deze ondernemers willen de overstap maken en zien vooral de voordelen voor hun chauffeurs. Er zijn geen trillingen en er is geen lawaai. Het is een compleet andere werkplek voor de chauffeurs. En wat is er mooier dan fossielvrij goederen afleveren?”

De champagne doet nog steeds de ronde hier bij Solutrans. Wat is uw gevoel aan het einde van deze avond?

“Ik ben supertrots op deze award. Het is een geweldige erkenning voor iedereen bij Volvo Trucks en het is een grote eer en het is een fantastische avond. We zijn erg trots en bijzonder geraakt door deze winst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer