Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Transsmart en CheapCargo.com

CheapCargo en Transsmart hebben hun systemen aan elkaar gekoppeld. Hierdoor wordt het mogelijk voor bedrijven om rechtstreeks vanuit eigen ERP, WMS en/of webshopsysteem zendingen te boeken bij CheapCargo. Klanten van Transsmart kunnen behalve hun eigen vervoerscontracten ook tarieven selecteren van de ruim 50 vervoerders die bij CheapCargo aangesloten zijn.

cheapPieter Schalk van Transsmart: “Voor onze klanten zijn de CheapCargo contracten vaak een prima aanvulling op de eigen bestaande contracten. Verzendingen die qua looptijd of prijs beter bij een andere dan de eigen vervoerder zijn onder te brengen worden automatisch herkend, er hoeven geen specifieke afspraken meer gemaakt te worden, klantnummers aangevraagd te worden of langdurig te worden gezocht. Klanten kunnen terugvallen op de aangesloten transporteurs van CheapCargo. De voordelen: Tijdswinst, besparing en alle management informatie in het eigen ERP of webshop systeem.”

Marc Poelenjee van CheapCargo zegt: “De samenwerking kent alleen maar winnaars. Transsmart heeft fantastische expeditiemodules gemaakt voor de meest gebruikte bedrijfssoftware binnen het MKB. Dat is precies onze doelgroep. Transsmart biedt echter geen transporttarieven. Wij wel, maar wij hadden geen koppeling met bedrijfssoftware systemen. 1+1 is hier echt 3! De uiteindelijke echte winnaars zijn natuurlijk de gezamenlijke klanten. De dagelijkse aansturing van transportpartners is nu zo gemakkelijk geworden. De voordelen laten zich raden!”

Transsmart is een onafhankelijk ICT platform waarmee MKB bedrijven vanuit hun standaard bedrijfssoftware (ERP/webshop/WMS/Excel) grotere volumes zendingen automatisch kunnen boeken. Ook transportlabels printen, track&tracing tot en met afleveringsbewijs zijn in het proces opgenomen. De oplossingen van Transsmart zijn volledig geïntegreerd o.a. met Exact Globe, SAP Business One, AFAS, Boxwise, Navision, X-gram, Exact Pick-IT en ook met Microsoft Excel. Voor de e-commerce klanten zijn er koppelingen met Magento en OS Commerce en is de koppeling voor Joomla in ontwikkeling.

Enkele voorbeelden van de honderden vervoerders die aan Transsmart gekoppeld zijn: TNT, UPS, FEDEX, GLS, DPD, DHL, Trans-mission, Dachser, Essers, Schenker en DSV. Verder zijn vele honderden landenspecialisten en lokale vervoerders gekoppeld. Nieuwe vervoerders zijn relatief snel en eenvoudig aan te koppelen.

CheapCargo.com is een volledig onafhankelijk platform, waarop grootmachten uit de transportwereld als DHL, DPD en DSV, maar ook kleinere (landen)specialisten, zoals Seabourne, Van Overveld en Huisman zijn aangesloten. Vijftig vervoerders bieden nu hun diensten en tarieven digitaal aan op het portaal van CheapCargo.com. Het concept is afgeleid uit de wereld van de vliegtickets. Prijzen en aankomstdata zijn snel en eenvoudig te vergelijken. Bovendien kan direct online worden geboekt. CheapCargo.com richt zich vooral op het midden- en klein bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer