Sennder stelt Anja Maassen van den Brink aan als CPO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sennder stelt Anja Maassen van den Brink aan als CPO

Digitaal transporteur Sennder heeft Anja Maassen van den Brink aangesteld als de nieuwe Chief People Officer (CPO). Maassen van den Brink werkte eerder voor Lilium, Vodafone en Sara Lee.

Als Chief People Officer zal Maassen van den Brink verantwoordelijk zijn voor het opstellen van en toezien op de people strategie van Sennder, gericht op het ontwikkelen van de ruim 1.000 medewerkers en het verder uitbreiden van de talentpool in alle markten. Sennder werft doorlopend, specifiek voor tech-talent, om de logistieke sector te digitaliseren. De rol van Maassen van den Brink omvat het aantrekken van talent, leren en ontwikkelen, werknemersbehoud, diversiteit, gelijkheid en inclusie, totale beloningen en werkplekervaring in de 11 Europese kantoren van de organisatie. Ze voegt meer dan 20 jaar ervaring toe aan het managementteam van Pennder met ondersteuning van de ontwikkeling van organisaties en mensen in snelgroeiende en transformerende bedrijven.

Maassen van den Brink was eerder Chief People Officer bij Lilium, een bedrijf dat volledig elektrische straalvliegtuigen ontwikkelt. In haar rol heeft Maassen van den Brink een belangrijke rol gespeeld bij de schaalvergroting van de organisatie door een getalenteerd en ondernemend team aan te nemen en door het bedrijf, vanuit het perspectief van mensen, voor te bereiden op een notering aan de New York Stock Exchange (NASDAQ). Als expert in verandermanagement werkte Maassen van den Brink aan de post-fusie integratie van Vodafone en Ziggo in Nederland en was zij CPO voor Maxeda DIY Retail en Vice President of HR bij Sara Lee International, een wereldwijd opererend bedrijf in consumentengoederen.

Anja Maassen van den Brink: “Sennder is een cruciale vernieuwer in de logistiek, die laat zien hoe digitalisering het wegtransport ten goede kan veranderen. Ik ben er trots op om deel uit te maken van de volgende fase in de groei van het bedrijf en kijk ernaar uit om samen te werken met een team van wereldklasse om de cultuur en het talentbestand van Sennder te ontwikkelen.”

David Nothacker, CEO en mede-oprichter van Sennder: “Met Anja als lid van het managementteam van Sennder verdubbelen we onze inzet om van Sennder de werkgever bij uitstek te maken. Terwijl we gebruik maken van data om een efficiënt wegvrachtnetwerk door heel Europa te creëren, zal Anja ons helpen de organisatorische basis te leggen om ons te helpen onze missie te bereiken. Haar staat van dienst op het gebied van schaalvergroting van bedrijven in alle groeifasen met een sterke focus op talentbehoud en cultuur zal een belangrijke rol spelen bij de groei van Sennder.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer