Ga naar hoofdinhoud

Snel regeling met financieel dienstverlener afsluiten

Automotive bedrijven die nog vóór 1 januari 2014 een contract afsluiten met een financieel dienstverlener, kunnen tot 1 juli 2015 profiteren van de verkoop van verzekeringen en financieringen. Dit is het resultaat van een overgangsregeling in de nieuwe Wet op het Financieel Toezicht (WFT).  Dit meldt de BOVAGkrant, die vrijdag 25 oktober verschijnt. “Voor de periode na 1 juli 2015 werken wij, samen met de BOVAG, hard aan een oplossing, zodat de automotive sector ook dan kan blijven profiteren van deze extra inkomstenbron,” aldus Remi Viellevoije, directeur BOVEMIJ Financiële Diensten.

euro'sBij bedrijven die zich níet aansluiten bij een financieel dienstverlener zal het personeel een dure en tijdrovende financiële scholing moeten volgen. Volgens nieuwe voorschriften opgenomen in de WFT moeten namelijk álle bemiddelaars hieraan voldoen, die adviseren in financiële producten en diensten. Deze voorwaarden gelden ook voor medewerkers van automotive bedrijven. Dit ondanks het feit, dat die betrekkelijk eenvoudige financierings- en verzekeringsproducten verkopen. Viellevoije betreurt dit besluit voor de branche: “In deze tijd zijn verdiensten op nieuwe auto’s enorm ingezakt. Juist door de verkoop van leningen en verzekeringen op auto’s had de automotive ondernemer altijd een extra verdienmodel binnen bereik.” Daarom adviseert de directeur van BOVEMIJ Financiële Diensten bedrijven die géén overeenkomst hebben met een financieel dienstverlener, dit zo snel mogelijk te doen. Volgens hem is dit de enige manier om deze mogelijkheid te behouden.

Na 2015 ziet Viellevoije de rol van autoverkoopmedewerkers veranderen van een adviserende in een bemiddelende. In de BOVAGkrant geeft hij een voorbeeld over hun nieuwe werkwijze in een zogenaamd ‘selfservice’-model. Hierbij reiken medewerkers straks in de showroom de consument een tablet aan, zodat deze zelf een offerte voor een verzekering of lening kunnen aanvinken, waarbij medewerkers slechts een lead, met adres en ander persoonlijke consumentgegevens, doorgeven aan BOVEMIJ. “Hoe de samenwerking er precies uit zal zien, zullen wij in de loop van de tijd verder uitkristalliseren,” aldus Viellevoije. “In elk geval zullen we er alles aan doen om ook ná 1 juli 2015 de verkoop van financiering en autoverzekeringen te waarborgen. Als dit niet meer mogelijk is, zal de automotive branche wederom een flinke financiële tik op de neus krijgen en daar is echt niemand bij gebaat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer