TIP neemt PEMA definitief over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TIP neemt PEMA definitief over

TIP Trailer Services, onderdeel van I Squared Capital en leverancier van trailerlease, verhuur, onderhoud en reparatie in Europa en Canada, maakt bekend dat het de overname van PEMA GmbH heeft afgerond. PEMA is een leasing- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen en levert diensten in België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden en Zwitserland. Het bericht volgt op de aankondiging van 26 juli 2019 waarin bekend werd gemaakt dat de overeenkomst voor de overname van PEMA getekend was met de aandeelhouder.

“Deze mijlpaal verstevigt de sterke punten van TIP en PEMA op het gebied van transport en logistiek en positioneert onze gezamenlijke bedrijven voor diversificatie en groei op lange termijn in overeenstemming met onze strategie”, aldus Bob Fast, President en CEO van TIP. “Het gecombineerde bedrijf zal onze versterkte geografische voetafdruk benutten, ons een sterkere aanwezigheid in Duitsland geven, PEMA’s truck lease- en verhuuractiviteiten aansturen, het Europese werkplaatsnetwerk van TIP uitbreiden voor alle klanten en ons dienstenaanbod en netwerk voor klantdekking verbreden. Dit komt zowel werknemers, klanten, partners als aandeelhouders ten goede.”

De gecombineerde bedrijven hebben jarenlang ervaring in transport en logistiek in Europa en Canada en ondersteunen de behoeften van klanten gedurende de gehele levenscyclus van trailers, vrachtwagens en wissellaadbakken. Samen hebben ze ongeveer 90.000 trailers en vrachtwagens, en meer dan 100 werkplaatsen. Ze bieden een van de grootste reparatienetwerken in Europa en Canada met 208 mobiele servicewagens en bieden een one-stop-shop oplossing voor een breed scala aan voertuigen. Klanten kunnen profiteren van een naadloze servicepartner in heel Europa en Canada, wat hun vlootbeheer vereenvoudigt en hen in staat stelt zich te concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl ze profiteren van een hoge betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice.

Het management van de gecombineerde bedrijven werkt samen aan een integratieplan om de overname soepel te laten verlopen. Tot de integratie blijven bestaande contracten, services, algemene voorwaarden en processen van kracht bij beide bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer