TIP neemt Trailer Wizards over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TIP neemt Trailer Wizards over

TIP Trailer Services heeft het Canadese Trailer Wizards overgenomen. Trailer Wizards is een van de marktleiders in opleggerverhuur en -leasing in Canada.

TIP is geen onbekende in Canada; in 2016 kocht het al Train Trailer. De overname van Trailer Wizards zal 21 locaties, meer dan 400 werknemers en een zeer gevarieerde vloot van meer dan 23.000 eenheden toevoegen.

“Dit is onze tweede recente acquisitie en een belangrijke stap in ons groeiplan om het bedrijf uit te breiden tot een toonaangevende wereldwijde aanbieder van opleggerdiensten”, zei Adil Rahmathulla, voorzitter van de TIP Trailer Services Board en Managing Partner van TIP-eigenaar I Squared Capital. “Door het verkrijgen van Trailer Wizards wordt TIP een van de toonaangevende trailer-dienstverleners in Canada, wordt onze geografische voetafdruk gevarieerder, en ons dienstenaanbod èn ons klantenbestand uitgebreid.”

Bob Fast, President en CEO van TIP Trailer Services: “Trailer Wizards is een gerespecteerde aanbieder van trailerservices, en het gecombineerde bedrijf zal zijn serviceniveau voor werknemers, klanten en partners handhaven en uitbreiden.” Eigenaar van Trailer Wizards Ltd. Carl Vanderspek voegde eraan toe: “Als oprichter en eigenaar van Trailer Wizards geloof ik dat ik met TIP de juiste partner heb gevonden voor de toekomst van het bedrijf.”

Na de transactie zal de Canadese divisie van TIP een gecombineerde vloot hebben van meer dan 33.000 trailers, reefers, chassis en flatbed / drop-deck configuraties. Het bedrijf zal meer dan 500 mensen in dienst hebben, waaronder ongeveer 300 monteurs, op bijna 30 locaties in Canada, van Prince Edward Island tot British Columbia.

De transactie is onderworpen aan gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen. TIP en I Squared Capital werden geadviseerd door ING Bank, HSBC Bank Canada en The Bank of Nova Scotia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer