EV Cargo neemt Allport Nederland helemaal over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EV Cargo neemt Allport Nederland helemaal over

Het Chinese EV Cargo neemt de Nederlandse logistieke dienstverlener Allport over. EV Cargo had al 40 procent van de aandelen van het als joint-venture opgerichte Allport in handen, nu neemt de logistiek dienstverlener ook de rest van de aandelen over. Ook EV Cargo Global Forwarding Belgium komt volledig in Chinese handen.

Allport Nederland is in 2012 opgericht als joint venture tussen EV Cargo en Allport Nederland.  CEO Victor Wever van Allport zegt dat het bedrijf, met zijn belangrijkste operationele centrum in Rotterdam en een kantoor op Schiphol, snel is gegroeid door het verstrekken van hoge kwaliteit lucht-en zeevracht expeditie en PO-management diensten voor importeurs en retailers in heel Nederland. Het bedrijf, dat zal worden omgedoopt tot EV Cargo en volledig zal worden geïntegreerd in EV Cargo’s Europese logistieke platform, zal verder worden geleid door Victor Wever en zijn team supply chain professionals.

EV Cargo, dat supply chains beheert voor ’s werelds grootste merken, streeft ernaar om op korte termijn meer dan 3 miljard US dollar aan inkomsten te genereren door organische groei en strategische M&A activiteiten. Met deze strategische overname versterkt EV Cargo haar Europese platform voor expeditie en logistieke uitvoering. Het volgt op de succesvolle overname en integratie in 2022 van zowel Fast Forward Freight, een in Amsterdam gevestigde lucht- en zeevrachtexpediteur met activiteiten in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Griekenland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, als de Spaanse luchtvrachtexpediteur Air Express Cargo.

Heath Zarin

In een reactie op de transactie zei Heath Zarin, oprichter en CEO van EV Cargo: “EV Cargo heeft nu een substantieel Europees platform opgebouwd om haar vele klanten in de regio te bedienen, met ongeveer 550 werknemers die werken vanuit 25 locaties in 8 landen en inclusief bijna een miljoen vierkante meter eigen opslagruimte. Deze transactie versterkt ons platform verder en voegt uitstekende collega’s, capaciteiten en klanten toe. We kijken ernaar uit om Allport Nederland te verwelkomen in de EV Cargo familie.”

Victor Wever, oprichter en CEO van Allport Nederland: “EV Cargo biedt een uitstekend platform in termen van haar eigen technologie stack, fysieke infrastructuur en wereldwijde netwerkdekking, die ons allemaal in staat zullen stellen om ons groeiverhaal te versnellen, door onze klanten te bedienen en hun supply chains elke dag te beheren, terwijl we ook geweldige carrièremogelijkheden creëren voor onze mensen. We zijn allemaal erg enthousiast om toe te treden tot de EV Cargo-familie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer