Tegemoetkoming sierteelttransporteurs in handen van Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tegemoetkoming sierteelttransporteurs in handen van Europa

Als de Europese Commissie toestemming geeft voor een tegemoetkoming aan de sierteeltsector vanwege de coronacrisis, kunnen ook transporteurs daarvan profiteren. Dat meldt TLN.

Dat blijkt uit een publicatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de uitvoerende dienst van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De tegemoetkoming geldt voor bedrijven die in de periode van 12 maart tot en met 11 juni 2020 te maken hebben met meer dan 30 procent verlies van omzet of brutowinst door de coronamaatregelen. Ze kunnen één keer een tegemoetkoming krijgen met de ‘Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19’.

Hoewel een definitief groen licht pas gegeven kan worden na goedkeuring vanuit Europa, laat de Rijksdienst weten dat bedrijven zich nu alvast kunnen aanmelden. Aanvragen kan tot en met 4 juni 2020. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de omvang van de schade. De cijfers van dit jaar worden vergeleken met het gemiddelde van de drie voorgaande jaren.

Op de lijst van bedrijven die in aanmerking komen, staan transporteurs als volgt genoemd: ‘Wegtransporteurs die transporteren van telers naar veilingen en groothandelaren van: bloembollen, sierplanten, perkplanten, potplanten, snijbloemen, heesters en boomkwekerijgewassen.’

TLN heeft zich afgelopen weken sterk gemaakt om de zwaar getroffen deelmarkt van sierteelttransporteurs ook onder de regeling te laten vallen. Betrokken bedrijven komen meestal niet in aanmerking voor de andere tegemoetkomingsregelingen vanwege hun grote seizoengebondenheid. TLN is dan ook verheugd dat de bedrijven een tegemoetkoming krijgen indien de Europese Commissie daarmee instemt.

Klik hier voor meer informatie over de wijze van aanvragen

Eén reactie op “Tegemoetkoming sierteelttransporteurs in handen van Europa

  • A.Ruygrok

    Wat zou het inkomsten verlies zijn van de Koning , de MP en de Ministers… en niet te vergeten van Dissel en de Heren adviseurs Virologen enz. …,
    A.Ruygrok, Monster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer