Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – ‘Vrachtwagenchauffeur remde te laat’

De vrachtwagenchauffeur die vorige week vrijdag betrokken was bij het auto-ongeval op de A59 bij Waalwijk waarbij een vrouw en drie kinderen zijn overleden heeft waarschijnlijk te laat geremd.
Dodelijk ongeval a59Dit vertelt de werkgever van de vrachtwagenchauffeur, transportbedrijf Van Geffen uit Hedel, tegenover het AD.

“Het heeft er schijn van dat hij te laat is geweest met remmen, een andere verklaring lijkt er niet te zijn. Hij is er dan ook helemaal kapot van”, aldus de Arjan van Geffen namens het transportbedrijf.

“Het besef is er nog niet helemaal. Hoe moet dat ook, als je bedenkt wie er in die auto heeft gezeten. In een tel is alles ineens kapot. De levens van de nabestaanden en die van hem staan volledig op hun kop”, aldus Van Geffen.

Bij het ongeval raakte een vierde, 10-jarig kind zwaargewond. Alle kinderen waren afkomstig van de dansopleiding Lucia Marthas in Amsterdam en op weg naar de Efteling voor opnames van een nieuw televisieprogramma.

De politie is het ongeval nog nader aan het onderzoeken. De 29-jarige chauffeur werd vrijdagnacht vrijgelaten na verhoor en lichamelijk onderzoek, waaruit is gebleken dat hij niet onder invloed was.

Zijn werkgever benadrukt zijn uitstekende staat van dienst. Maandag worden er door de politie meer getuigen gehoord.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer