Traton blijft shuffelen met managers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Traton blijft shuffelen met managers

De managementshuffle bij Traton, het moederbedrijf van onder meer MAN en Scania, houdt maar niet op. Nu wisselen de hoogste managers verantwoordelijk voor verkoop van MAN en Navistar van plek.

Traton zegt dat de wissel past bij haar strategie van synergie. Die behelst dus niet alleen de uitwisseling van technologie, maar ook van kennis.

Göran Nyberg

Göran Nyberg, manager sales en klantrelatie bij MAN en lid van de raad van bestuur bij MAN Truck & Bus, wordt vanaf 1 maart 2022 executive vice president commercial operations bij Navistar. Ook daar krijgt Nyberg een plekje in de raad van bestuur.

Friedrich Baumann, bij wie er nu nog executive vice president sales, marketing en aftersales bij Navistar op het visitekaartje staat, gaat een maand later bij MAN in München de functie van Nyberg vervullen.

Christian Levin, CEO van Traton: “Zowel Friedrich Baumann als Göran Nyberg zijn hebben zich bewezen als experts op het gebied van bedrijfsauto’s, met uitgebreide ervaring en een duidelijk begrip van de behoeften van klanten in de transportsector. Deze personeelswissel betekent dat onze internationale groep van sterke bedrijfsvoertuigenmerken steeds dichter naar elkaar toe groeit. MAN, Navistar en dus de Traton Group in zijn geheel zullen voordeel halen uit deze verandering en uitwisseling van ervaring.”

Alexander Vlaskamp, CEO van MAN Truck & Bus, voegt hieraan toe: “Ik wil Göran Nyberg bedanken voor zijn succesvolle werk van de afgelopen jaren. Onder zijn leiding was de lancering van onze nieuwe vrachtwagengeneratie een echt klantsucces. Göran Nyberg heeft ook met succes leiding gegeven aan de herschikking van onze verkoopafdeling. Ik kijk uit naar de samenwerking met Friedrich Baumann. Met zijn internationale ervaring, strategisch inzicht en diepgaande branchekennis zal hij een waardevolle impuls geven aan ons nieuwe directieteam.”

Friedrich Baumann

Mathias Carlbaum, President en CEO van Navistar, zei: “Friedrich Baumann is invloedrijk geweest bij Navistar. Onder zijn leiding heeft Navistar een nauwe afstemming met de International truck en IC Bus dealernetwerken bevorderd en alle commerciële activiteiten gewijd aan het leveren van maximale waarde die zal leiden tot het succes van onze klanten. Ik wil hem bedanken voor zijn diensten voor Navistar en wens hem het grootste succes bij het verder uitlijnen van de Traton terwijl hij bij MAN werkt. Ik ben verheugd Göran Nyberg terug te mogen verwelkomen in de VS en bij Navistar. Hij brengt een schat aan internationale verkoop- en transformatie-ervaring mee, evenals een volledig inzicht in de Noord-Amerikaanse markt dat essentieel is voor het blijvende succes van Navistar’s commerciële operaties en haar executive leadership team.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer