Traton kan Navistar overnemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Traton kan Navistar overnemen

Traton, de truckholding waar ook MAN en Scania toebehoren, heeft een principe-overeenkomst bereikt met de Amerikaanse truckfabrikant Navistar voor de overname van alle resterende aandelen. Traton was al voor 16,8 procent eigenaar van Navistar.

De resterende aandelen worden van Traton voor een bedrag van 44,50 US dollar per aandeel.

“We zijn blij dat we na intensieve onderhandelingen met Navistar een principieel akkoord hebben bereikt over een transactie. We kijken uit naar de afronding van onze onderzoeken en het verkrijgen van de nodige goedkeuringen met betrekking tot deze spannende deal om het nieuwe Traton-familielid te verwelkomen”, aldus Matthias Gründler, CEO van Traton.

Traton had op 10 september jl. een bod gedaan van 43,50 dollar per aandeel en Navistar had tot afgelopen vrijdag 16 oktober om daar op te reageren. Dat is dus gebeurd, al moet Traton wel een dollar per aandeel meer neerleggen. Wat de totale overnameprijs is, is nog niet bekend. Op een later tijdstip zal een eventueel definitieve overname worden bekend gemaakt, met naar verwachting meer details over de overeenkomst.  

Eén reactie op “Traton kan Navistar overnemen

  • Floris Ooms

    Traton gefeliciteerd met deze overname.
    Kunnen nu de Amerikaanse klanten straks gaan kiezen of ze een MAN of Scania motor onder de motorkap willen hebben liggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer