Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Logistieke dienstverlening XPO wordt spin-off GXO

XPO Logistics maakt bekend dat er een nieuwe bedrijf komt voor de logistieke activiteiten van XPO. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam GXO en voert de tagline ‘Logistics at full potential’. Een introductievideo toont het nieuwe logo en verhaal achter het bedrijf.

Brad Jacobs, Chairman en Chief Executive Officer van XPO Logistics, licht toe: “We zetten een belangrijke stap in het traject naar de spin-off van ons logistieke segment. Het nieuwe bedrijf heet GXO. Deze drie letters staan voor de ongekende kansen die wij klanten, medewerkers en aandeelhouders bieden, met een knipoog naar onze XPO historie. GXO neemt de staat van dienst van XPO mee naar de toekomst als onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf.”

Dankzij jarenlange investeringen in technologie als onderdeel van XPO, bevindt GXO zich in een sterke positie om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de logistieke sector: de groei van e-commerce en omnichannel retail, de snel toenemende vraag bij klanten naar automatisering en digitale functionaliteit, en een verschuiving naar uitbesteding van supply chain diensten. Het bedrijf zal focus leggen op strategische prioriteiten en zijn blue-chip klantenbasis, met aandelen om op de lange termijn waarde te creëren voor zijn stakeholders.

“De merkidentiteit van het nieuwe bedrijf bevat de kwaliteiten die ons tot een leider in de sector maken – ons vermogen om snellere, efficiëntere, slimmere logistiek te leveren tegen lagere kosten, met behulp van geavanceerde automatisering en data,” zegt Malcolm Wilson, XPO’s Chief Executive Officer van XPO in Europa, die is aangetreden als CEO van GXO. “Ik kijk ernaar uit om ons wereldwijde team te leiden naar nieuwe kansen die voor ons liggen.”

In december 2020 maakte XPO het voornemen bekend om een spin-off door te voeren van het logistieke segment van het bestaande bedrijf en twee krachtige spelers te laten ontstaan met elk een duidelijk specialisme in hun branche, transport en logistiek. Na de splitsing blijft XPO een wereldwijd actieve leverancier van vrachtvervoer, voornamelijk voor less-than-truckload transport en truck contracting. GXO wordt de tweede grootste contractlogistieke leverancier ter wereld. Het gebruik van de naam, het logo en andere merkcomponenten van de nieuwe onderneming wordt effectief na voltooiing van de spin-off.

XPO heeft ook aangekondigd dat een vertrouwelijke eerste Form-10 registratieverklaring is ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission voor de geplande spin-off van de logistieke activiteit. De eerste registratieverklaring vormt een andere belangrijke mijlpaal in het proces voor het voltooien van de transactie. Het bedrijf verwacht nog steeds dat deze in de tweede helft van 2021 kan worden afgerond.

De transactie is afhankelijk van voorwaarden zoals het geldig indienen van de Form-10 registratieverklaring, het verkrijgen van een fiscale opinie van onze belastingadviseurs, de herfinanciering van de schulden van XPO op voor de raad van bestuur van XPO bevredigende voorwaarden, en definitieve goedkeuring door de raad van bestuur van XPO. Er bestaat geen garantie dat de splitsing daadwerkelijk zal doorgaan of, indien de splitsing er komt, omtrent de concrete voorwaarden en de timing ervan.

XPO heeft Goldman Sachs & Co. LLC als financieel adviseur en Wachtell, Lipton, Rosen & Katz als juridisch adviseur gekozen voor assistentie bij het verloop van het spin-off proces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer