Waberer’s grijpt in na slecht eerste kwartaal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s grijpt in na slecht eerste kwartaal

De Hongaarse logistiek dienstverlener Waberer’s trekt aan de noodrem na een eerste kwartaal van 2019 met een nettoverlies van 4,4 miljoen. De truckvloot wordt ingekrompen en de eerste ontslagen zijn gevallen.

In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de omzet weliswaar nog met twee procent naar 182 miljoen euro, maar hogere kosten voor loon en brandstof blijft Waberer’s parten spelen. Daarom daalde het nettoresultaat schokkend: van een plus van 200.000 euro in Q1 2018 naar een verlies van 4,4 miljoen euro in Q1 van 2019.

Robert Ziegler, Waberer’s CEO

Het al eerder aangekondigde besparen van kosten werd in Q1 al ingezet. Na jaren van ongebreidelde groei van het wagenpark werd dat ingekrompen, met circa 300 trucks. Een verdere beperking van de vloot staat op de agenda. Ook op het personele vlak zijn er maatregelen. 200 medewerkers op het hoofdkantoor verliezen hun baan. Een personeelsstop is afgekondigd, met uitzondering van technisch personeel. Verder kondigde CEO Robert Ziegler aan dat er een nieuw salesteam wordt samengesteld en dat updates in IT meer efficiency moet brengen. Hij sprak ook van de conjunctuur die het bedrijf niet meezit. In de tweede helft van dit jaar moeten de genomen maatregelen volgens Ziegler zichtbaar zijn in de resultaten.

6 reacties op “Waberer’s grijpt in na slecht eerste kwartaal

 • Was te verwachten . Kon ook nooit goed gaan . Het zelfde gebeurt over een paar jaar met Girteka .

  1. Peter

   Dat kan maar gaat vast niet zo snel gebeuren bedrijf is deels van Poetin die zorgt er wel voor dat het financieel goed blijft gaan.

 • Floris Ooms

  Als men straks 1x in de 4 weken verplicht worden om de combinatie een weekend rust te geven op de thuisbasis loopt het verlies nog veel harder op wegens gebrek aan retourvrachten.

  Of ze nemen retourvrachten aan onder de kostprijs.

 • De witte

  Doen ze nu allemaal al wat ginds van die kant en omstreken komt, moesten er allemaal onderdoor gaan ook die met hun 7,5 T wagentjes….. klootzakken zijn het!!!

 • Mark

  Toch bijzonder dat een bedrijf wat zulke voordelen heeft alsnog verlies maakt.

  Flink inkoopvoordeel doordat ze zoveel trucks kopen
  Goedkoop personeel

  Misschien is er iets anders aan de hand. Fraude aan de top bijv.

  1. Peter

   Concurentie van Girteka,Kreiss,Vlantana noem ze maar op,die zijn nog weer goedkoper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer