Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s stuurt de goede kant op

De koerswijziging van de Hongaarse logistiek dienstverlener lijkt zijn eerste vruchten af te werpen. In het vierde kwartaal van 2020 werd voor het eerst quitte gespeeld, sinds lange tijd weer eens. De omzet liep over heel 2020 nog fors achter op 2019, en ook het jaarresultaat was niet geweldig, maar de Hongaren kijken met vertrouwen naar de toekomst.

Dat vertrouwen wordt vooral gebaseerd op het goede derde en vierde kwartaal van 2020, met respectievelijk 1,2 en 3,5 miljoen euro winst. Die winst spoelde het moeilijke eerste half jaar van 2020 weg, inclusief de start van COVID-19 en de start van de herzieningstrategie. Het nettoresultaat kwam uit op 0. De kostenbesparingen waren daarvoor verantwoordelijk. De omzet niet, die daalde over heel 2020 met 18,2 procent.

Het management gelooft dat de reorganisatie succesvol is geweest. Barna Erdélyi, Waberer’s CEO:  “Het jaar 2020 was een rollercoaster voor ons, net als voor vele spelers in de logistieke sector en de meeste andere industrieën. De pandemie zorgde voor – hopelijk – eenmalige uitdagingen in ons dagelijks werk. We moesten onze collega’s beschermen, we moesten de bedrijfscontinuïteit ondersteunen van onze klanten die essentiële producten (voedsel, gezondheidsproducten, enz.) leveren aan de inwoners en we moesten vechten met extreme en onvoorspelbare volatiliteit in de vraag naar logistiek gerelateerde diensten. Tegelijk slaagde Waberer’s erin de focus te houden op het de reorganisatie en het lanceren van een nieuw businessmodel in het ITS segment. De laatste kwartaalresultaten bevestigen de strategische richtingen van de groep. 2020 was een succesvol jaar wat betreft de winstgevendheid van het bedrijf op lange termijn, maar we hebben nog veel te doen om het nieuw opgezette operationele model te verfijnen. Ons doel is om de ommekeer tegen eind 2021 af te ronden en ons in de toekomst te concentreren op de ontwikkeling van nieuwe activiteiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer