Waterstof-JV Volvo en Daimler goedgekeurd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waterstof-JV Volvo en Daimler goedgekeurd

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-fusieregelgeving haar goedkeuring gegeven aan de oprichting aan de oprichting van Daimler Truck Fuel Cell, de joint venture die Daimler Truck en Volvo oprichten om samen brandstofcelsystemen te ontwikkelen, produceren en verkopen.

Daimler Truck Fuel Cell zal actief zijn op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en aftersales van brandstofcelsystemen, voornamelijk voor zware vrachtwagens en, in mindere mate, voor stationaire toepassingen.

“Volvo is wereldwijd onder meer actief in de productie en verkoop van vrachtwagens voor op de weg en in het terrein, bussen, bouwuitrusting en scheeps-, weg- en industriemotoren. Daimler ontwikkelt, produceert en distribueert wereldwijd automobielproducten, vooral personenauto’s, vrachtauto’s, bestelwagens en bussen. De Commissie kwam tot de conclusie dat de geplande transactie geen mededingingsbezwaren zou doen rijzen omdat er geen relevante horizontale overlapping is tussen de activiteiten van de ondernemingen”, zo verantwoordt de EC haar beslissing. “Bovendien is het, ondanks de sterke positie van Volvo en Daimler op het gebied van de productie en levering van zware vrachtauto’s, onwaarschijnlijk dat de JV ertoe zal leiden dat concurrerende fabrikanten van brandstofcelsystemen worden uitgesloten van de markt voor de productie en levering daarvan, omdat er in Europa en daarbuiten andere vrachtwagenproducenten bestaan en er bij fabrikanten van andere voertuigen en toepassingen vraag naar brandstofcelsystemenkan zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer