BYD en Shell partners in laadoplossingen China en Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

BYD en Shell partners in laadoplossingen China en Europa

BYD en Shell hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend om de energietransitie te helpen versnellen en de laadervaring te verbeteren voor klanten van BYD’s elektrische auto’s (BEV) en plug-in hybride elektrische auto’s (PHEV), waardoor de waarde voor de klant wordt vergroot. Het partnerschap zal van start gaan in China en Europa en zal worden uitgebreid naar andere regio’s over de hele wereld. 

Op basis van de overeenkomst zullen BYD en Shell samenwerken op de onderstaande gebieden:

– Voor particuliere en commerciële klanten van BYD’s BEV’s en PHEV’s zullen BYD en Shell een pan-Europees Mobility Service Provider (MSP)-partnerschap vormen, waarbij ze via het Shell-roamingnetwerk toegang krijgen tot 275.000 oplaadpunten als lid. BYD en Shell zullen ook samen Fleet Solutions en Depot Charging-diensten ontwikkelen voor BYD-klanten in Europa.

– Beide bedrijven zullen streven naar het aanbieden van geïntegreerde energieoplossingen voor thuisgebruik, zoals dynamische tariefplanning, integratie van zonne-energie, thuisbatterijen en opladen van voertuig-naar-net (V2G) in verschillende regio’s over de hele wereld.

– Beide partijen zullen de mogelijkheden verkennen om BYD-Shell EV-hubs te bouwen in belangrijke Europese markten, waar klanten de ervaring kunnen opdoen van de eersteklas BYD-ontwerpen en geavanceerde nieuwe-energievoertuigtechnologieën, evenals naadloos opladen en digitale diensten die door beide partijen gezamenlijk zijn ontwikkeld voor een betere gebruikerservaring.

– Zowel BYD als Shell zullen klanten doorverwijzen om deel te nemen aan het Accelerate to Zero (A2Z) decarbonisatieprogramma, dat bedrijfswagenparken in staat stelt om de uitstoot tot nul en netto nul te reduceren op verschillende markten in Europa.

– Zowel BYD als Shell zijn van plan samen te werken aan wereldwijd onderzoek en ontwikkeling op het gebied van accuprestaties en geavanceerd opladen.

– Wereldwijd zal Shell ernaar streven BYD te helpen kostenbesparingen en betere hardwareprestaties te genereren met Shell E-Fluids en koelvloeistoffen.

Beide partijen zijn ook van plan een joint venture op te richten voor de ontwikkeling van EV-laadnetwerken in heel China. Verwacht wordt dat de joint venture een netwerk van meer dan 10.000 oplaadpunten zal exploiteren in Shenzhen, China, met een plan om uit te breiden naar meer locaties in China.

Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD: “De auto-industrie ondergaat belangrijke honderdjarige veranderingen en de ontwikkeling van nieuwe energievoertuigen is een onweerstaanbare trend. Shell is ’s werelds grootste energiemaatschappij, met bedrijven over de hele wereld, die buitengewone bijdragen leveren om aan de groeiende vraag naar energie te voldoen. BYD is bereid om oprecht samen te werken met Shell en de historische kans van nieuwe energievoertuigen te grijpen, consumenten te voorzien van hoogwaardige service op het gebied van oplaadfaciliteiten en het verbruik van nieuwe energievoertuigen en vitale ontwikkelingskansen te creëren.”

István Kapitány, Global Executive Vice President van Shell Mobility: “Shell heeft aanzienlijke ambities om zowel onze mobiliteitsactiviteiten in China te laten groeien als om bestuurders wereldwijd te helpen koolstofarm te rijden door over te schakelen op EV’s. Dit partnerschap betekent een belangrijke stap voorwaarts in deze beide ambities. Samen met BYD willen we een oplaadervaring bieden die zo snel, handig en comfortabel mogelijk is. Onze beide merken ondersteunen innovaties die de ervaring van onze klanten over de hele wereld verrijken, en dit partnerschap biedt spannende mogelijkheden om de EV-ervaring nog beter te maken.”

John Lee, secretaris van de BYD Board, General Manager van BYD Investment Division zei: “Shell is een wereldberoemd merk met een lange levensduur, toegewijd aan het leveren van meer en schonere energieoplossingen om de vooruitgang te stimuleren; BYD is een wereldwijde leider in de nieuwe energie-industrie, die ernaar streefde om voortdurend technologische innovaties te maken voor een beter leven. Shell en BYD hebben dezelfde missie en kunnen elkaar op vele manieren aanvullen. De samenwerking op het gebied van opladen is slechts een begin. In de toekomst, met de krachtige alliantie tussen ons, geloof ik dat er enorme mogelijkheden zullen zijn van onze samenwerkingen.”

Jason Wong, Executive Chairman van Shell Companies in China, zei: “China is wereldwijd de leider op het gebied van de productie en toepassing van elektrische voertuigen. In 2021 zijn er in totaal meer dan 3,5 miljoen elektrische auto’s en plug-in hybrides verkocht, een stijging van ongeveer 160 procent ten opzichte van 2020. De nieuwe infrastructuur voor het opladen van EV’s zal hard nodig zijn. We zijn blij dat we kunnen samenwerken met BYD om de mogelijkheden te verkennen voor de uitbreiding van het EV-laadnetwerk in China en om de oplaadervaring voor EV-klanten voortdurend te verbeteren. Door gezamenlijk met meer partners samen te werken, kunnen we een ecosysteem opbouwen om de energietransitie te versnellen en bijdragen aan China’s koolstofdoelstellingen voor 2030 en 2060.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer