Ga naar hoofdinhoud

Collé verduurzaamt met lening van 50 miljoen euro

Met een lening van 50 miljoen euro van de Europese Investeringsbank zet Collé zich in voor duurzaamheid. De EIB-investering wordt gedekt door het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), de belangrijkste pijler van het Investeringsplan voor Europa. Collé zal de financiering gebruiken voor de verdere uitbreiding en elektrificatie van haar machinepark voor verhuur aan de bouwsector.

Collé Rental & Sales en de Europese Investeringsbank hebben een kredietovereenkomst van EUR 50 miljoen ondertekend. Het in Sittard gevestigde bedrijf gaat de financiering gebruiken voor de verdere elektrificatie van haar huurvloot met machines voor de bouwsector en industrie. De EIB-investering wordt gegarandeerd via het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), de centrale pijler van het Investeringsplan voor Europa.

CEO Frits Collé: “Binnen Collé zeggen we ‘blauw is het nieuwe groen’, een verwijzing naar onze bedrijfskleuren. Met deze EIB-financiering zetten we weer een aantal stappen richting die doelstelling.”

Collé wil actief bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Deze financiering zal bijdragen aan haar investeringen in de vervanging van haar vloot, waarbij de nadruk ligt op investeringen in zuinigere en, waar mogelijk, elektrische machines. Het bedrijf loopt voorop met de elektrificatie van haar vloot en noemt als belangrijkste redenen voor deze transitie niet alleen een lagere uitstoot, maar ook geluidsreductie en minder vervuiling – dat laatste door een vermindering van het gebruik van olie en smeermiddelen.

EIB-vicevoorzitter Kris Peeters voegt daaraan toe: “Collé verdient veel lof voor de manier waarop zij de behoefte aan zware machines combineert met de steeds urgentere noodzaak om als bedrijf te verduurzamen. Machines huren in plaats van kopen betekent een efficiënter gebruik van waardevolle hulpbronnen en dit draagt bij aan de broodnodige circulariteit en duurzaamheid in de bouwsector en de industrie. Ik ben blij dat de EIB Collé bij deze plannen kan steunen en ik zou graag zien dat meer Nederlandse bedrijven zulke belangrijke stappen in de richting van milieuduurzaamheid zetten.”

Paolo Gentiloni, commissaris voor Economie: “Deze EIB-lening aan het in Nederland gevestigde Collé is een geweldig voorbeeld van de wijze waarop de bouwsector de groene en digitale transitie kan ondersteunen. De financiering, die vanuit het investeringsplan voor Europa wordt gedekt, zal bijdragen aan de elektrificatie en digitalisering van de huurvloot van Collé voor de bouwsector. Niet alleen Collé profiteert hiervan, maar ook de bouwbedrijven die de machines kunnen huren en hergebruiken, waardoor het circulaire gebruik van apparatuur in de sector wordt bevorderd.”

Collé is gespecialiseerd in hoogwerkers, grondverzetmaterieel en machines voor material handling. Met de financiering van de EIB gaat Collé niet alleen investeren in de elektrificatie van haar vloot, maar ook in de digitalisering ervan, waardoor de vloot geschikt wordt voor het ‘internet der dingen’ (IoT). Samen met machinefabrikanten is Collé actief betrokken bij het voorstellen van oplossingen en het testen van nieuwe, elektrische apparatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer